|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Δευτερη λαμπα σε aquadream
Το ενυδρειο ειναι ενα aquadream60. Για φωτισμό έχω μια SYLVANIA T8 15W. Από τι ξέρω επειδή ήδη έχω φυτά άλλα έχω σκοπό να βάλω ακόμα αρκετά (περιμένω να μου έρθουν από malesya) χρειάζομαι τουλάχιστον 0,5W ανά λίτρο. Λέω να φτάσω στα 30-35W. Πως όμως ??? να βάλω μεγαλύτερη λάμπα η είναι καλύτερο να βάλω δεύτερη??? Που να την βάλω όμως ??? να πάω σε T5 ??? και τι είδος λάμπα να βάλω??? δείτε Φώτο από το καπάκι για να καταλάβετε.
1) Χώρος (στεγανό) που ανοίγει από την πάνω μεριά όπου έχει μέσα το ballast (εκτός το ballast είναι όλο κενό) 2) ¶νοιγμα καπακιού 3) Έξοδο καλωδίων 4) Κενό ( 2,5cm x 40cm) Υπόψη πως το εσωτερικό φίλτρο θα φύγει. Αναλητικα το ενυδρειο μου ειναι εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26214 |
|
||||
|
||||
καταρχάς θα βάλεις δεύτερη λάμπα, όχι μόνο επειδή δεν χωράει η μεγαλύτερη, αλλά επειδή θα είναι καλυτερα απλωμένο το φώς!!!
συνήθως με καπάκια τέτιου τύπου, ή τα πετάμε και φτιάχνουμε εκ νέου με πλέξι γκλας( έχει σε αυτή την ενότητα για να παρεις ιδέες), ή αν δεν θέλουμε να αλλάξουμε καπάκι κάνουμε το εξής: κόβουμε το κουτί που βρίσκεται το μπάλαστ και το μπάλαστ βγαίνει εκτός καπακιού! μετά στο διαθέσιμο χώρο βάζουμε 2 ή 3 λάμπες, ανάλογα.( θα σου πρότεινα να βάλεις τουλάχιστον μια τ5 ). εγώ έκανα σε παρόμοιο ενυδρείο τέτοια πατέντα. δες εδώ : http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24981 ------------------------- επίσης...βγάλε την αεραντλία, δεν προσφέρει και τπτ... ώπα, τώρα είδα ημερομηνία.... τόσο καιρό εχει που πόσταρες??? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dizio : 10-09-08 στις 23:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ο ναι τόσος καιρός είναι που πόσταρα που το είχα ξεχάσει. Έχω βάλει τα νέα μου εδώ. Τα πράγματα μετά από ένα μήνα υπομονή ήρθαν αλλά την επομένη που εγώ έφυγα εξωτερικό για δουλείες ! μόλις γυρίσω θα το φτιάξω μάλλον με τα ballast έξω. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΝΕΑ ΛΑΜΠΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΑΜΠΑ? | erling | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 18-09-09 22:52 |
Καλη η δευτερη λαμπα αλλα τωρα? | stratosgeo | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 06-10-07 15:55 |
δευτερη λαμπα | Βασίλης Μαιόπουλος | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 28 | 04-05-07 09:37 |
λαμπα σε 50αρι | Trelamenos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 09-10-06 16:45 |
3 και 4 λαμπα σε JUWEL 240. | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 27-01-06 12:10 |