|
||||
|
||||
Ροή φίλτρου
Καλησπέρα φίλοι μου
Επειδή θα αγοράσω καινούργια αντλία για το ενυδρείο μου θέλω την βοήθεια σας Σε ενυδρείο 270λιτρα (περίπου 240 καθαρά) φυτεμένο με προσθήκη co2 Τι δύναμη πρέπει να έχει η αντλία που θα αγοράσω?? Υπόψη ότι επειδή έχω και chiller έχω επιπρόσθετη ροή αντίθετα του φίλτρου |
|
|||
|
|||
εγω σε ενυδρειο 220 λιτρα εχω μια 1950λ/ωρα εσυ βαλε καλυτερα μια 2500-3000λ/ωρα αφου εχεις και αντιθετη ροη για να εισε καλημενος
|
|
||||
|
||||
Με τέτοια ροή δεν θα τα παρασύρει ολα?? Φυτά κτλ??
Το φίλτρο μου είναι εσωτερικό 3ων θαλαμων.. |
|
||||
|
||||
Ουτε αφρικανικο δεν θα ηθελε τετοια ροη.Πλυντηριο θα γινει
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
||||
|
||||
ευχαριστώ φίλε μου!!
ποιο από αυτά στέλνει κύπρο ??? |
|
||||
|
||||
αυτο δεν το γνωριζω στειλε τους ενα mail με τη σειρα πιστευω θα απαντησουν!
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
(το chiller δεν θα σταματησει καποια στιγμη για χειμωνα? δουλευει συνεχως η αντλια του?)
|
||||
|
||||
Εγω θα σου πρότεινα κάτι άλλο, αφού αν κατάλαβα καλα έχεις σαμπ (εσωτερικό ή εξωτερικό) να μη βάλεις 1 μεγάλη αντλία αλλα 2 μικρότερες. Δεν θα έχουν τόσο μεγάλη ένταση να σου κάνουν το ενυδρείο πληντήριο, και σε περίπτωση διακοπής της μιας θα λειτουργεί η δεύτερη και δεν θα έχεις κανένα προβλημα. Εγω στο ξύλινο 300αρι (280 καθαρά) έχω μία 800αρα SICCE και μία φθηνή 600αρα SUN-SUN, στο 130αρι έχω μία 800αρα SICCE και μια φθηνή 400αρα SUN-SUN, ότι και να συμβεί , με τη μία αντλία μπορεί το ενυδρείο να λειτουργήσει μέχρι να βρω να βάλλω μία άλλη, έχω και κανα δυό φθηνές 600αρες SUN-SUN για backup.
|
||||
|
||||
Παιδιά το φίλτρο μου δεν είναι σαμπ
Αλλά εσωτερικό ενσωματωμένο 3ων θαλαμων |
|
||||
|
||||
Εχει χώρο να βάλεις ότι αντλία θες ; Και αν βάλεις μεγαλήτερη αντλία όπως λες θα προλαβαίνει να τραβάει ή θα ξενερίζει ; Θεωρώ πως τα 1950 λίτρα/ωρα είναι αρκετά
|
||||
|
||||
αν μας ελεγες ποιο ενυδρειο εχεις και μια φωτο αυτου και της αντλιας θα βοηθουσε παρα πολυ!!!!!
|
|
||||
|
||||
Χεχεχε το θέμα είναι πώς το ενυδρείο είναι χειροποίητο...
Οι θάλαμοι είναι 13χ8 ο κάθε ένας... Νομίζω ότι ο τρίτος θάλαμος δεν μπορεί να αντέξει πάνω από 1000 λίτρα Ή αντλία του τσιλλερ θα μείνει ανοιχτή τον χειμώνα γιατί μέσα έχω και το σύστημα co2 (το τσιλλερ θα κλείσει όμως) |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Αυτό το πρόβλημα έχω και εγώ..
Μόλις πιάσει λίγη βρωμιά το σφουγγάρι κατεβαίνει η στάση... |
|
||||
|
||||
Τότε άστο έτσι, γιατί να την αλλάξεις ;
|
||||
|
||||
Επειδή τώρα τελευταία έπεσε η απόδοση της αρκετά
|
|
||||
|
||||
Παράξενο αυτό, από όσο ξέρω δεν πέφτει η απόδοση στις αντλίες, εκτός και αν έχει πιάσει μακα ή γλίτσα η φτερωτή, την άνοιξες να την καθαρίσεις ; κάνει θόρυβο ;
Θέλουν καθάρισμα που και που
|
||||
|
||||
Χμμ θα δοκιμάσω να την καθαρίσω μπας και είναι αυτό
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευή φίλτρου - προ φίλτρου για Αντλία λίμνης | Yiannis59 | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 20 | 15-05-11 12:30 |
Κλείσιμο φίλτρου | greg84 | Malawi | 2 | 24-01-09 13:11 |
Ήχος φίλτρου | ramsys | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 23-05-07 09:23 |
ροή φίλτρου | nikman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 15-10-06 18:11 |
Set-up Φίλτρου | yannis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 12-10-05 11:58 |