|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
ΠΟΛΛΑ ΛΙΤΡΑ ΛΙΓΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ....
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΓΑΖΙ(ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ) ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 200 ΕΠΙ 60,ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΚΟΛΗΣΩ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ 40 ΕΠΙ 40 (ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΡΑΓΙΣΜΑΤΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ) ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ 2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΣΙΛΙΚΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ. ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΥΤΟ? ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ? ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΤΗΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ(ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ) ΑΦΟΥ ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ, ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ, ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΗΚΕΣ ΚΟΛΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΙΛΙΚΟΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΜΕΣΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ |
|
||||
|
||||
Καλώς ήρθες...σε παρακαλώ μη γράφεις με κεφαλαία.
|
|
||||
|
||||
Καλως ηρθες.
Ανεβασε καμια φωτο να φανει το προβλημα αλλα και η ολη κατασκευη του ενυδρειου για να γινουν πιο σωστες προτασεις στο θεμα εξοπλισμου.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
το τζαμι πρεπει να το ξεκολλησεις ολοκληρο να καθαρισεις επειτα την σιλικονη απο τα αλλα τζαμια και να κολλησεις αλλο τζαμι ιδιων διαστασεων
|
|
||||
|
||||
και καλό είναι απο την στιγμή που δεν υπάρχει εμπειρία πάνω σε αυτό να μην το επιχειρήσεις να το κάνεις μόνος σου αλλά να το πας σε κάποιον τζαμά ...
|
|||
|
|||
Eυχαριστω για την ανταποκριση καταρχας.
αυτο που δεν ξερω εγω ειναι το αν θα αντεξει αυτο που σκεφτηκα διοτι δεν εχω αναλογη εμπειρια με τοση μεγαλη ποσοτητα νερου. βεβαια θα το δοκιμασω πρωτα αλλα ροταω πριν κανω οτιδηποτε. Το να αλλαχτει το ολοκληρο το τζαμι ειναι η προφανησ λυση που κοστιζει κιολασ. αν μπορω να το φτιαξω χωρισ εξοδα γιατι να μην το δοκιμασω?οσο για θεμα εμφανισεισ δεν πιστευω οτι θα φενεται καν(αν μπει στην πισω πλευρα και βαλω και καποιο φυτο μπροστα του). η ιδεα τησ κοπησ του εντδρειου φενεται η καλυτερη αλλα νομιζα πωσ αυτα τα τζαμια εχουν υποστει κατεργασια σκληρυνσησ και δεν κοβονται. αν κοβεται θα το κανω σιγουρα για να μειωθει και λιγο το μεγεθοσ του. και κατι ακομα. δεν θελω να ασχοληθω με το ενυδρειο επαγγελματικα. θελω να βαλω ενα χρυσοψαρο στο 2 μετρων ενυδρειο μου και να μαθω σιγα-σιγα. βεβαια εχω διαβασει αρκετα ποστ του φορουμ που αφορουν τουσ νεουσ στο χομπι και προσπαθω να τα αφομοιωνω αλλα δεν με κυνηγαει κανενασ. θα ανεβασω συντομα φοτο για να δειτε τι παιζει ευχαριστω |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
η πρώτη δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν θα κάνεις έτσι δουλειά και θα πρέπει να αντικαταστήσεις ολόκληρο το τζάμι που είναι σπασμένο. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Φιλε Sifno το πασ αλλου το θεμα τωρα. δεν ανεφερα εγω οτι ασχολουνται επαγγελματικα τα μελη του φορουμ αν και εχω δει αγγελιεσ με ψαρια.
Τωρα αν αγαπασ τα ψαρια τοσο πολυ και τα βαζεισ πανω απο την προσωπικη σου ευχαριστηση παρε μια μασκα και εναν αναπνευστηρα και πηγεναι να τα βλεπεισ. θελω να αρχισω να ασχολουμε με τα ψαρια οπωσ κανω με παρα πολλα αλλα ζωα μεχρι στιγμησ. Διαβαζω,μαθαινω πολλα απο το φορουμ αλλα θελω να ξεκινησω σιγα-σιγα χωρισ πολυ χρονο και χρημα. φιλικα Κυριακος |
|
||||
|
||||
παρακαλώ να μείνουμε στο θέμα μας και να μην μπαίνουμε σε ανούσιες προσωπικές αντιπαραθέσεις
|
|
|||
|
|||
Σωστα. Θα επανελθω με φοτο.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
ικανοποιεί η γνώμη μου-άποψή μου απλώς αγνόησε την και περίμενε καποια άλλη. Φιλικότερα...Βασίλης |
|
|||
|
|||
αυτη ειναι η ζημια του ενυδρειου. τι μπορω να κανω για να το φτιαξω χωρισ να αλλαξω τζαμι?
|
|
||||
|
||||
Δεν νομίζω οτι υπάρχει λύση χωρίς την αντικατάσταση ολόκληρου του τζαμιού.
|
||||
|
||||
Τίποτα, δυστυχώς για εσένα φίλε μου, πρέπει να αλλάξεις το τζάμι.
Και ο λόγος ειναι ότι δεν έχει σπάσει μόνο, αλλά σε αρκετά σημεία έχει ράγισματα που δεν έχουν "εκτονοθεί" (σόρρυ δεν βρίσκω κατάλληλη λέξη να το περιγράψω) και θα σου ανοίξουν κάποια στιγμή. Τα μπαλώματα που σκέφτηκες να βάλεις θα το εμποδίσουν να χάσει νερό από εκεί, αλλά δεν θα ανακόψουν την τάση των ραγισμάτων να συνεχίσουν και μετά........σωσίβια !!! |
|
||||
|
||||
Να συμπληρώσω κάτι, έχει έστω και το παραμικρό ράγισμα σε κάποιο από τα υπόλοιπα τζάμια, γύρω από το σπάσιμο ?
Αν ναι θα πρέπει να αλλάξεις και αυτά όσο μικρό και να είναι το ράγισμα. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- έχεις ρωτήσει πόσο περίπου κοστίζει ένα τέτοιο τζάμι?έχεις σκεφτεί πόσα θα διαθέσεις για να εξοπλίσεις ενα τόσο μεγάλο ενυδρείο? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sifnos : 14-12-08 στις 12:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
α.- ¶κουσε τους έμπειρους και άλλαξε όλο το τζάμι. Ολες οι άλλες λύσεις απλά δεν σε εξασφαλίζουν. Μπορεί αν τού βάλεις ένα μικρό κομμάτι να είναι ΟΚ για λίγο χρόνο στην αρχή και μετά ξαφνικά να γίνει πανικός. Μην το ρισκάρεις !!!
β.- Αν αλλάξεις όλο το τζάμι θα καταλήξεις με ένα ωραίο και μεγάλο ενυδρείο στο οποίο θα μπορείς μελλοντικά να βάλεις ότι θέλεις μέσα. γ.- Δεν συμφωνώ προσωπικά με την λύση να κόψεις και να μειώσεις όλες τις διαστάσεις του ενυδρείου γιατί τελικά αν υπολογίσεις την βαβούρα και το κόστος μάλλον σε συμφέρει να αγοράσεις ένα καινούργιο μικρότερο. δ.- Λάβε υπ' όψη ότι η μεγαλύτερη απαίτηση για το hobby μας είναι η υπομονή, οπότε αν το θέμα είναι οικονομικό προτείνω σε πρώτη φάση να αλλάξεις το τζάμι και μετά σιγά σιγά και αργότερα να αγοράσεις τον υπόλοιπο εξοπλισμό που θα χρειαστείς μέχρι να φτάσεις στο σημείο να πείς τώρα είμαι ΟΚ και ξεκινάω το γέμισμα. Πίστεψέ με μετά από καιρό όταν βάλεις και τα πρώτα ψαράκια θα νοιώσεις τρομερή ικανοποίηση !!! ε.- Παρατήρησα ότι το έχεις ακουμπήσει πάνω σε μία παλλέτα και δεν ακουμπάει όλος ο πάτος. Πρόσεξε μην σου κάνει και άλλη ζημιά στον πάτο γιατί οι παλλέτες (ειδικά αυτές της φωτογραφίας) έχουν καρφιά που προεξέχουν, δεν είναι ίσιες κλπ κλπ. Βρές από μία οικοδομή άλλη μια παλλέτα που τις πετάνε έτσι κι αλλιώς, βάλε τις 2 παλλέτες δίπλα δίπλα και από κάτω πρίν πατήσει το ενυδρείο τοποθέτησε ένα κομμάτι φελιζόλ χοντρό (πχ 5cm) μέχρι να αλλάξεις το τζάμι και να τοποθετήσεις μετά το ενυδρείο στην τελική του θέση σε κάποια βάση σωστά αλφαδιασμένη και πάλι με φελιζόλ μεταξύ βάσης και ενυδρείου. Και Welcome to the club !!! |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αρχαριος ζητα τις γνωσεις σας | ajaxlarissa | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 23-11-08 16:19 |
co2 λιγες φυσαλιδες | rixardos73 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 13-02-08 10:12 |
110W φωτισμός σε 100 λιτρα...ειναι πολλα??? | GFON | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 20-02-06 12:56 |
Τι φιλτραρισμα στα πολλα λιτρα. | Entreri1221 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 14-07-03 10:33 |