Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 29-09-17, 10:24
zelia Ο χρήστης zelia δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή SOS: Άρρωστο Γκάπυ!

Δεν είμαι σίγουρη αν αυτή είναι η σωστή θέση για να θέσω το ερώτημα, το οποίο κολλάει και στους αρχάριους και έχει ως εξής:
Το Γκαπάκι μου, που απέκτησα αρχές Αυγούστου, εδώ και μια εβδομάδα περίπου, κάνει σπαστικές κινήσεις, όταν κινείται. Κάθε 3-4 δευτερόλεπτα τινάζει το κεφάλι προς τα πάνω και δεξιά. Σαν να "διώχνει" τη φράντζα του. Όταν ηρεμεί, δηλ. δεν κινείται έντονα, το σώμα του τείνει προς την κατακόρυφο, ή καλύτερα: σε άξονα με κλίση περίπου 45 μοίρες από την κατακόρυφο. Νοιώθω ότι υποφέρει: σαν να έχει διαρκώς λόξυγκα!!! Ίσως να έχει κάπως αποχρωματιστεί η ράχη του, αλλά δεν είμαι σίγουρη γι'αυτό, τώρα όλα πάνω του με ανησυχούν.

Αναφέρω εδώ, μήπως και σχετίζεται: Παρατήρησα άλλα 2 Γκάπυ, συγκάτοικοι του πρώτου, κατά διαστήματα να "δίνουν φιλάκια" στα καλώδια του θερμαντήρα! Αστείο θέαμα βέβαια, αλλά μήπως έπιασαν μύκητα τα χειλάκια τους;

Καλό θα είναι να λάβετε υπόψιν ότι πρόσφατα, πριν αρχίσει το φαινόμενο της "φράντζας", έβαλα μέσα στο ενυδρείο (άτιμε ψαροπώλη), ομάδα 5 καρδιναλίων, εκ των οποίων σταδιακά ψόφησαν οι 4, λόγω σκληρότητας νερού υποθέτω, και- περιέργως- απόμεινε ακόμα ζωντανός 1 εξ αυτών. Εννοείται τα ψόφια τα έβγαζα αμέσως μόλις λάμβανε χώρα το μοιραίο.

Μάλλον πρέπει να τονίσω ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες του ψαροπώλη, άλλαζα το νερό κάθε 40 μέρες (εγκληματικό μήπως;). Έχω ενυδρείο BOYU, 30 λίτρα, και διάβασα εδώ, στο GAB, ότι αλλαγές νερού πρέπει να γίνονται εβδομαδιαίως: φοβερά μεγάλη απόκλιση!!!

Υ.Γ. Μήπως- λέω- μήπως λόγω βρώμικου νερού, ψοφήσανε και τα τρία σαλιγκαράκια μου- Spot snail, λίγο πριν- λίγο μετά τους καρδινάλιους;
Υ.Γ.2 Η ουρά άλλου Γκάπυ είχε ανοίξει στα δύο (η εγκοπή φαινόταν μόνο κατά την κίνηση) και μετά από 5 περίπου μέρες, επανήλθε: "ξανακόλλησε"!!! Γίνεται αυτό;
Απάντηση με παράθεση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές