|
|
|||
|
|||
![]()
σίγουρα θα έχει γραφτεί κάτι για το θέμα αλλά δεν μπόρεσα να το βρω.
επίσης δεν ξέρω αν ανοίγω το θέμα στη σωστή ενότητα. λοιπόν ... μιας κ το καλοκαίρι θα λείπω για 15-20 μέρες πρέπει να βρω έναν τρόπο να τρώνε τα ζωντανά (ψαράκια - γαρίδες - σαλιγκάρια). θα υπάρχει κάποιος να έρχεται στο σπίτι 2-3 φορές τη βδομάδα για τα φυτά αλλά δεν θέλω να του αναθέσω κ τα ψάρια. δεν έχω ιδέα όμως από αυτόματες ταΐστρες κλπ. μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει κ ίσως να μου δώσει κάποια links ? |
|
|||
|
|||
![]()
Αφου θα έρχεται άνθρωπος, θα του έχεις έτοιμες τις μερίδες της τροφής σε αλουμινοχαρτα και θα τα ταΐζει κι ολας, κόπος δε θα είναι. Τα φυτά σου θέλουν περισσότερο κόπο. Απλά του λες να μη παίρνει περαιτέρω πρωτοβουλίες και όλα καλά. Το σκέφτεσαι κι ολας;;;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επισης ο ανθρωπος που θα ερχεται να σου συμπληρωνει το νερο εαν υπαρχει εξατμιση.
|
|||
|
|||
![]()
πολύ φοβάμαι ότι θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα αν μπλέξω κ την αναπλήρωση.
το σπίτι θα είναι κλειστό με κατεβασμένα παντζούρια οπότε δεν θα ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία άρα ελπίζω να μην υπάρχει υπερβολική εξάτμιση. κ 6-7 λίτρα να χάσει δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. θα κατεβάσω το φίλτρο χαμηλά, θα μειώσω σταδιακά κ τις ώρες φωτισμού από οκτώ σε έξι. οι κινέζικες ταΐστρες που κυκλοφορούν στο ebay με 8-9 ευρώ μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα ? |
|
||||
|
||||
![]()
Το μόνο πρόβλημα που μπορούν να σου δημιουργήσουν είναι να μπουκώσει το φυλλαράκι από την υγρασία και να μην ταΐζουν τελικά.
Εγώ κινέζικη από ebay χρησιμοποιώ χρόνια τώρα (όχι την τελείως ξεφτίλα φθηνή, την λίγο πιο ακριβή), αλλά με granules, γιατί στο φύλλο πάντα μπούκωνε η κατάσταση. Θέλει να την δουλέψεις και να την παρακολουθήσεις καμιά δεκαριά μέρες, να βεβαιωθείς ότι ρίχνει τις επιθυμητές ποσότητες, και να δεις και για πόσο σου κρατάει η τροφή που χωράει το δοχείο, αλλά έτσι είναι όλοι οι αυτοματισμοί. Έχει επιλογή από 1 εώς και 4 ταΐσματα (μονά ή διπλά) την μέρα! Όσο για την αναπλήρωση, γιατί δεν φτιάχνεις ένα φθηνό σύστημα DIY που θα σου μείνει κιόλας;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Το φαι δεν θα το σκεφτομουν οσο τη θερμοκρασια και την εξατμιση. Λαρισα ή Αλεξ/λη ειναι το ενυδρειο? Ψυξη εχει?
|
|||
|
|||
![]()
το ενυδρείο είναι στη Λάρισα. το έχω δοκιμάσει στο παρελθόν κ όταν τα παντζούρια είναι τέρμα κλειστά για μέρες η θερμοκρασία εντός είναι αποδεκτή.
για την ψύξη έχω 2 δωδεκάρια ανεμιστηράκια. κ 10 λίτρα (~17%) να χάσει δε νομίζω πως θα είναι τρομακτικό (ή μήπως είναι ... ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Υπαρχουν διαφορες στο εμποριο η μονη που εχω δουλεψει ειναι η juwelαυτη οτι ωρα την ανοιξεις ριχνει την ιδια ωρα σε καθε 24ωρο το σιγουρο ειναι αν εχεις ανεμιστηρακια να βαλεις ενα χρονοδιακοπτη να τα σταματαει οταν ριχνει τροφη και τουλαχιστον μια εβδομαδα δοκιμη πριν φυγεις να σιγουρευτεις οτι ολα δουλευουν σωστα.
|
|
|||
|
|||
![]()
αυτό με τα αλουμινόχαρτα κ τάισμα 2-3 φορές τη βδομάδα δεν το είχα σκεφτεί είναι η αλήθεια.
φαντάζομαι ότι αντέχουν κ μερικές μέρες ατάιστα οπότε με 5-6 πλούσιες μερίδες θα είναι εντάξει. υπάρχει ταΐστρα που να μη χρειάζεται να βιδωθεί στο γυαλί ? αν χρησιμοποιήσω κόκκους κ όχι flakes πάλι θα πρέπει να σβήνουν τα ανεμιστηράκια ? |
|
|||
|
|||
![]()
5-6 κανονικές μερίδες, δεν είναι απαραίτητο να είναι γενναίες. Την ταΐστρα θα την φοβόμουν πάντως.
|
|
|||
|
|||
![]()
ήλπιζα να στήσω κ το αυτόματο πότισμα ώστε να μην υποχρεώνω τον άνθρωπο να έρχεται κάθε τρεις κ λίγο.
υπολογίζω να λείπω 15 μέρες κ σκεφτόμουν να έρθει τρεις φορές απλά για να ελέγχει ότι όλα δουλεύουν σωστά. |
|
||||
|
||||
![]()
εγω εχω παρει μια αυτοματη ταιστρα και εχω ξεμπερδεψει! για το καλοκαιρι την πειρα και πλεον την δουλευω ολο τον χρονο, την εχω και ταιζει 3 φορες την ημερα και οταν θυμηθω ταιζω και εγω ενδιαμεσα ή ριχνω καμια ταμπλετα σπιρουλινα .(guppies) εχω αυτην
![]() κινεζη ειναι , αλλα την δουλεια της την κανει και για τα λευτα της ειναι μια χαρα ![]() Δεν ειναι οτι καλυτερο, αλλα αυτην μπορουσα να παρω με τα λευτα που ειχα τοτε.. σιγουρα ειναι καλυτερο να παρεις μια ακριβοτερη, ομως εγω και με αυτην την δουλεια μου την εκανα
|
||||
|
||||
![]()
Μία χαρά Γιωργο! Καλό χειμώνα!
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναπλήρωση νερού στις διακοπές ? | tounion | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 26-06-12 00:31 |
Ώρες για τάισμα! | panioul | Αρχάριοι γλυκού νερού | 28 | 15-09-11 14:41 |
Καλοκαιρινές διακοπές και τάισμα | vouros | Γλυκό νερό - Γενικά | 28 | 20-07-10 12:07 |
Διακοπές και τάισμα μέρα παρά μέρα | aquaman | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 17-07-09 22:03 |
Πως τρώνε στις διακοπές ???? | Minakki | Χρυσόψαρα | 6 | 22-11-08 10:26 |