|
|||
|
|||
![]()
παιδια τα περισσοτερα φυτα μου εχουν γεμισει απο την αλγη που φαινεται στις παρακατω φωτο!εχω και λιγη bba!ποιο ειδος ειναι αυτη και πως μπορω να την αντιμετωπισω?και κατι αλλο,το κοκκινο φυτο που φαινεται στην φωτο ειναι hygrofilla corymbosa!πως ειναι δυνατον να ειναι κατακοκινη ενω αρχικα ηταν πρασινη?
Χωρητικοτητα ενυδρειου σε λιτρα:μεικτα 240 L καθαρα πιστευω 200L Τυπος ενυδρειου (πχ.φυτεμενο, Μονο με πετρες ,Δισκοι κλπ.):φυτεμενο Χρονος λειτουργιας:2 χρονια (με φυτα εναν χρονο) Υποστρωμα και ποιο:απλο χαλικι απλα ειναι ασβεστολιθικο και ανεβαζει σκληροτητες!(ειναι στο προγραμμα να αλλαχτει με χαλαζιακο απο την χωματωτεχνικη Φωτισμος (ποσα watt-αριθμος και τυπος λαμπτηρων):2 growluxT5 39w και 2 απλες Τ8 30W Φωτοπεριοδος:16.00-22.00 οι growlux και 15.30-22.30 οι αλλες δυο ολες με χρονοδιακοπτη Παροχη CO2:5kg μπουκαλα με 2 φυσαλιδες ανα sec και διαχυση με εσωτερικο φιλτρακι Χρηση excel:οχι Λιπασματα που χρησιμοποιειτε:seachem potasium,seachem flourish Ταμπλετες λιπανσης:αραια... Προγραμμα λιπανσης:4 ml potasium την πρωτη εβδομαδα μετα την αλλαγη και flourish 2ml την δευτερη εβδομαδα ,πριν την αλλαγη Αλλαγες νερου (καθε ποτε και ποσο %):καθε 2 εβδομαδες 70 λιτρα 80% όσμωση και 20% βρυση Θερμοκρασια:24 Μετρησεις: ΝΗ3/ΝΗ4:0 ΝΟ2:0 ΝΟ3:τον τελευταιο καιρο εχω μηδενικη ενδειξη μαλλον απο την πολη φυτομαζα!ειχα ενδειξη 15 ΡΟ4:0 Fe: ΡΗ:λογο του ασβεστολιθικου χαλικιου δεν εχω σοβαρη μετρηση! KH:7 GH:15 Φιλτρανση:eheim 2075 Ιχθυοφορτιση (αριθμος και ειδος ψαριων και ασπονδυλων):6 αγκελοψαρα 2 sae και 10 clea helena Ειδη φυτων:Cryptocorine Wendtii Brown Vallisneria Microsorum pteropus echinodorus bleheri hygrofilla lacystris hygrofilla corymbosa Φυτομάζα (σε μια κλιμακα απο το 1 εως το 10):7 Περιγραφη αλγης:σαν βουρτσα πρασινο-γκρι κοντη γυρω απο τα φυλα σαν bba Ποτε εμφανιστηκε: πριν απο μερικους μηνες οταν η φυτομαζα ηταν μικροτερη ηταν ελενχομενη και σταθερη!μετα την προσθυκη της μπουκαλας που ειχα μεγαλη αναπτηξη και μηδενιστηκαν τα νιτρικα ειχα εξαρση! Αλλα σχολια: Φωτο:προσπαθησα να την τριψω πανω απο τα φυλα αλλα δεν εβγαινε με τιποτα! |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αναγνωρηση φυτου | tsagod | Αναγνωρίσεις ειδών | 5 | 20-10-12 13:32 |
αναγνωρηση | babis100nx | Αναγνωρίσεις φυτών | 2 | 24-11-10 21:51 |
Αναγνωρηση | babis100nx | Αναγνωρίσεις φυτών | 11 | 21-11-10 12:52 |
αναγνωρηση | moros | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 15-04-10 14:30 |
Αναγνωρηση σκαλαρια | Δημητρης89 | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 08-03-10 15:20 |