|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα
Πριν ένα μήνα έχασα ένα ενυδρείο με ξιφοφορους και γκαπι από μάλλον ικ! Καπάκι μου σπάει το δεύτερο ενυδρείο με τα νέον και τα κορυ και μη έχοντας τι να κάνω αδειάζω το άρρωστο ενυδρείο και το ξαναγεμιζω για να βάλω μέσα τα νέον και τα κορυ, μια βδομάδα πήγαμε καλά μετά εμφανίζεται πάλι το ικ και σήμερα έχασα 2 κορυ και 3νεον! Τι μπορώ να κάνω για να εξαφανιστεί η αρρώστια ?έχει μια βδομάδα τώρα που κάνω θεραπεία με το punktol της jbl και ανέβασα την θερμοκρασία από τους 25 στους 27 με σκοπό να πάει στους 29 με 30 αλλά δεν ξέρω αν αντέχουν τα νέον και τα κορυ σε αυτές της θερμοκρασίες. Την βοήθεια σας παρακαλώ πολύ!!!!!!! Τα σημάδια είναι άσπρες βούλες παντού ξύσιμο και τελικό στάδιο να γίνονται τα πτερύγια σαν φαγωμενα και να γυρνάνε τα ψάρια σβούρα στο νερό από το ρεύμα αφού δεν έχουν σχεδόν καθόλου πτερύγια για να κολυμπάνε |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα κορυ δεν ξερω αν αντεχουν. Αν τα κορυ είναι cartilaginous fish να μη το βάλει [Προσοχή: cartilaginous fish (Χονδροιχθύες) και ασπόνδυλα δεν ανέχονται την θεραπεία!]. Οπως επίσης αν εχει μεσα σαλιγκαρια
|
||||
|
||||
![]()
Τα κορυ είναι παλαετους
Κάπου διάβασα για αλλαγές νερού κάθε πότε?κάθε 2 μέρες πχ όταν βάζω το φάρμακο ?και πόσο ? |
|
||||
|
||||
![]()
Διάβασε τις οδηγίες. Νομίζω 3 μέρες θεραπεία είναι. Εγώ κόρυ δεν είχα και δεν ξέρω αν κάνει ή όχι.
|
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε μου και εγώ με Punktol έκανα θεραπεία .... Θέλει υπομονή και θέλει να τελειώσεις όλη τη θεραπεία ακριβώς όπως λέει το κουτί ....εμένα καθάρισαν όλα αλλά τα καρντιναλς πέθαναν όλα ( 15 ) . τα υπόλοιπα τετρα καθάρισαν όλα . εγώ έβαλα τη θερμοκρασία σταδιακά σε ένα 24ωρο στους 30 και θα το αφήσω εκεί για άλλες δέκα ημέρες μιας και το λέει και το φάρμακο !!! κατα τα άλλα μια χαρά μπήκε και ο άνθρακάς να καθαρίσει τα πάντα τη 17η ημέρα και τώρα μετά από καμιά εβδομάδα καινούρια ψαράκια !!! κάνε υπομονη όμως θέλει δουλειά και αλλάγες νερου μέρα παρά μέρα!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Πόσα λίτρα αλλαγή στα 70 λίτρα ?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πρόβλημα με ιο???? | manos76 | Greek Aquarist's Boards | 24 | 12-03-13 19:01 |
Πρόβλημα με την ΑΟ | tsoum | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 21 | 14-12-11 13:50 |
Πρόβλημα με CO2. | fh84 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 21-01-10 21:25 |
πρόβλημα.. | tie | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 16-03-08 01:02 |