|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα
Στο ριο400 εχω 2 εξωτερικα φιλτρα eheim proII 2028 Ξερω οτι πρεπει να καθαριζουμε τα φιλτρα με νερο απο το ενυδρειο , αλλα το θυμαμαι παντα μετα την αλλαγη και αφου εχω πεταξει το νερο. ![]() Αν καθαρισω το ενα φιλτρο με νερο βρυσης θα υπαρξει προβλημα στην βιολογια του ενυδρειου ???? Ευχαριστω Πετρος |
|
|||
|
|||
![]()
θα σου συνηστουσα να μην καθαριζεις και τα δυο φιλτρα μαζι αλλα ενα ενα καθε φορα που κανεις αλλαγη!τωρα αν θες βαλε λιγο νερο με αντιχλωριο σε ενα δοχειο (δεν θα χρειαστεις και πολυ)και καθαρισε το ενα απο τα δυο!το αλλο θα το καθαρισεις στην επομενη αλλαγη!
|
|
||||
|
||||
![]()
Και βέβαια θα υπάρξει.
Μπορείς να πλύνεις όμως με νερό βρύσης μόνο τα μηχανικά υλικά και είσαι οκ ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αν το καθαρισεις με νερο βρυσης η βιολογια παει περιπατο (οπως κανω εγω) οποτε καλο ειναι οπως σου λενε τα παιδια η να καθαριζεις το ενα με διαφορα ενος μηνα απο το αλλο
|
||||
|
||||
![]()
Αν καθαριζεις το ενα απο τα 2 φιλτρα σου και οχι ολα τα καλαθια καθε φορα δεν θα εχεις προβλημα.
Η βιολογια δεν ειναι τοσο ευαισθητη οσο αναφερεται. Η διαφορα του πλυσιματος μεταξυ νερου ενυδρειου και νερου δικτυου ειναι η διαφορα θερμοκρασιας και η μικρη (εως μηδαμινη) υπομεινουσα ποσοτητα απολυμαντικου. Ακομα και αν υποθεσουμε (που δεν ισχυει στην πραξη) οτι τα παραπανω εξαλειφουν πληρως τη βιολογια απο τα πλενομενα μερη, θα υπαρχει το υπολοιπο 60-70% αθικτο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αρκει να μη κανεις αλλαγη του Αγιου ... Τα μηχανικα υλικα (εφοσον υπαρχουν αλλα κεραμικα για βιολογικο υλικο) μπορεις να τα καθαριζεις (εγω το προτιμω δλδ για πιο λεπτομερη καθαρισμο) με νερο βρυσης κα μαλιστα ζεστο. Μια φορα το χρονο βραζε μερος (πχ το 1/3) των βιολογικων. Εναλλαξ καθε χρονο το καθε μερος.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
καθαρισμος φιλτρου | poet | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 19-11-12 16:40 |
καθαρισμος φιλτρου | ROULAMID | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 21 | 04-02-11 20:24 |
καθαρισμος φιλτρου | DIMITRIUS | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 01-08-10 08:17 |
καθαρισμος φιλτρου | platy | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 21-12-09 16:12 |
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΙΛΤΡΟΥ | steve_ier | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 19-03-04 01:21 |