ζωντανα φυτα
καλησπερα και παλι.εστησα το 150 ενυδρειο μου εχτες και περιπου τωρα συμπληρωνει 24 ωρες λειτουργειας με μπολι απο ενα φιλο.στην αρχη σκεφτομουν να βαλω κανα δυο πλαστικουρες μεσα αλλα μολις ειδα τα δικα του ενυδρεια αλλαξα γνωμη.ο φιλος μου εδωσε και ενα κομματι κερατοφυλλο για αρχη και το εχω να επιπλεει..οποτε διαβασα εδω στο φορουμ για ευκολα μη απαιτητικα φυτα :
Ceratophyllum demersum (hornwort). Ρουφήχτρα στην κυριολεξια νιτρικων και αλλων θρεπτικων, ο καλυτερος βοηθος του βιολογικου μας φιλτρου, και καταπολεμητης της αλγης. Μπορειτε να το "πιασετε" στο χαλικι, σαν να φυτευατε, ή απλως να το αφησετε να επιπλεει. Σκοτωνεται δυσκολα!
Shinnersia rivularis, Limnophila sessiliflora, Bacopa monnieri, Egeria (Elodea) densa, Hygrophila difformis (ντοματια), Hygrophila polysperma (η original πρασινη, οχι η κοκκινη variation), Hygrophila corumbosa (πιο αργης αναπτυξης αλλά εξ ισου μη απαιτητικη), και Ludwigia repens (μεγαλωνει καλά σε μη απαιτητικα ενυδρεια, χωρις να παιρνει ομως κοκκινο χρωμα, εκτος αν την αφησετε να ψηλωσει και να πλησιασει το φως)
ολα μαρεσουν!!!χαχαχαχα το θεμα ειναι πως τα ζηταω???παω στο πετσοπ και λεω αυτο το ονομα???και ανα καποιος εχει και τα πουλαει η τα δινει η το οτιδηποτε πρεπει κατι να προσεξω?????ευχαριστω,οπως εχω πει για αρχη θελω να βαλω κανενα γκαπακι και οτι μου πει καποιος οτι ταιριαζει μαζι του
|