|
|
||||
|
||||
![]()
Πως μπορώ να μειώσω τα φωσφορικά άλατα; Το ενυδρείο μου είναι 112 λίτρα και οι μετρήσεις μου είναι:
PH: =>7.6 GH: 9 KH: 5 NH4: 0 NO2: 0 NO3: 10 PO4: =>2 Αλλαγές νερού κάθε εβδομάδα 30% Τις τελευταίες 2 εβδομάδες κάνω αλλαγή κάθε 4 μέρες 30% αλλά δεν βλέπω να μειώνετε. Τι άλλο μπορώ να κάνω? |
|
||||
|
||||
![]()
Αρχικά κάνε μια μέτρηση το νερό της βρύσης
Μπορεί τα φωσφορικά να προέρχονται απο εκεί. Αν δείς πως είναι εντάξει απο φωσφορικά το νερό της βρύσης τότε θα πρέπει να μειώσεις την τροφή ή και να την αλλάξεις. Πολλές τροφές περιέχουν αρκετά φωσφορικά. Τι τροφή δίνεις στα ψάρια? Ρίχνεις κάποιο χημικό ή λίπασμα στο ενυδρείο? Σου παρουσιάζει άλγη? Πιο τεστ φωσφορικών χρησιμοποιείς? Εχεις φυτά στο ενυδρείο σου? Κι αν ναι τι φυτά έχεις? ΥΓ. Υπάρχει περίπτωση και το τεστ φωσφορικών να ειναι ληγμένο και να έχεις λαθεμένη ένδειξη |
|
||||||
|
||||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
ευχαριστω για το ενδιαφερον |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Φαντάζομαι είναι το "Root Tabs"
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
υποστρομα δεν εχω Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Γιατί ρωτάω; Τα χαπάκια αυτά πώς τα 'ρίχνεις'; Κανονικά μπαίνουν αρκετά βαθιά μεσα στο υπόστρομα, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να έχει επαφή με το νερό αλιώς θα έχεις προβλήματα με πολύ άλγη.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν φαινεται κατι περιεργο εκτος ισως αν ριχνεις παρα πολυ τροφη....εχεις τσεκαρει και παλι τις μετρησεις PO4??? (καμια φορα το ματι μπερδευεται).........και κατι αλλο...κανεις καλη σκουπα βυθου στις αλλαγες??...το χαλικι σου ειναι αρκετα χοντροκοκκο και μπορει να συγκρατει αρκετη βρωμια κατω που σαπιζοντας μεταφερεται στη στηλη του νερου αυξανοντας τα φωσφορικα...
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|