|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
![]() |
#1 |
τι άλλο ψάρι ταιρίαζει με γκαπι και τους ξιφοφορους
![]() Αξιολόγηση:
![]() μετά από πολλά λάθη, και ξανά λάθη
και πολλές συμβουλές από φίλους στο φόρουμ και ιδικά τον είμαστε άρρωστοι ... άρχισα σιγά σιγά να μπένω στον σωστό δρόμο ![]() η ψαρόσουπα άρχισε να διαλύετε αφού σιγά σιγά αφαιρώ τα περιττά ψαράκια (τώρα έμειναν Κιςς Γκουραμι μικρά, Νεον τετρα, Γκαπι, Ξιφοφόροι) με σκοπό να αφήσω μέσα γκαπι - ξιφοφορους και ότι ταιριάζει με αυτούς !! οι σημερινές μου ερωτήσεις είναι αυτές: ![]() ![]() ![]() 1. τα νέον γιατί δεν κάνουν με γκαπι - ξιφοφορους ?? 2. τι ταιριάζει με γκαπι - ξιφοφορους Υ.Γ. ρε παιδιά όποιος έχει κερατόφυλλο ας μου στείλει λίγο !!!!!!! ατε να αρχίσουν να φεύγουν και τα πλαστικά φυτά !!! ![]() |
|
Εμφανίσεις: 7884
|
|
||||
|
||||
![]()
Αντε καλη αρχη!
![]() Τα νεον εχουν αλλες απαιτησεις νερου σε σχεση με τα ζωοτοκα (γκαπυ, ξιφοφορους κλπ). Θελουν μαλακο νερο με πολυ χαμηλο pH, ενω τα ζωοτοκα σκληρο νερο με υψηλο pH. Δεν μπορουν να συμβαδισουν σε ενα ενυδρειο. Περι ζωοτοκων και συνδυασμων μπορεις να διαβασεις αρκετα πραγματα εδω: http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=21 Μερικα ειδη, ομως, υβριδιζουν μεταξυ τους και δεν πρεπει να μπαινουν μαζι, πχ οι ξιφοφοροι με τα πλατυ. Γνωμη μου ειναι να κρατησεις γκαπυ και ξιφοφορους γιατι σε λιγο καιρο θα γινουν τοσα πολλα, που δεν θα ξερεις που να τα δωσεις. Μην βιαζεσαι.
|
||||
|
||||
![]()
η κρατας τα γκαπυ και τους ξιφοφορους βαζεις δυο τρεις ασβεστολιθικες οσες χρειαζεται τελος παντων για να ανεβασεις σκληροτητες πεχα οσο χρειαζεται και θα βλεπεις συνεχειες γεννες...!!!
η αλλιως κρατας τα νεον και μιλαμε για αλλη ψαροσυνθεση μπορεις να βαλεις οτοκυκλους ανσιστρους κορυδορας εχεις αρκετες επιλογες αλλαβαζεις τυρφη για να ριξεις πε χα |
|
||||
|
||||
![]()
θα κρατήσω γκαπι - ξιφοφορους
το ενυδρείο είναι υπερβολικά μεγάλο αρα τι άλλη κατηγορία ψαριού μπένει μαζί τους !! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
βαλε κανενα σαλιγκαρακι μεσα εγω στην θεση σου θα κρατουσα τα νεον και θα εβαζα μεγαλυτερη ομαδα γιατι εχω πιο πολλες επιλογες στο τι θα βαλω τα γκαπυ μ φαινονται πολυ κοινα πλεον και εχω την εντυπωση απο οτι διαβαζω σε φορουμ κλπ οτι ειναι αρρωστιαρικα ψαρια.. |
|
||||
|
||||
![]()
χμμμμ ασε θα το ξανά ψάξω το θέμα !!
|
|
||||
|
||||
![]()
και κερατοφυλλο εχω πολυ αλλα δεν ξερω πως να στο στειλω κυπρο!
|
|
||||
|
||||
![]()
ψόφησαν ακόμα δύο γκαππι !! μέσα σε 4 μέρες έχασα 5 γκάππι !!!
και απότι φαίνεται και τα άλλα για θάνατο πάνε, μόνο οι θηλυκές φαίνονται υγιή !!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και κανε αλλαγη νερου αν δεν εκανες οταν σου ειπα! |
|
||||
|
||||
![]()
έκανα φίλε μου αλλά θα ξανα κάνω !!!
|
|
||||
|
||||
![]()
κρατα τα γκαπυ,μια χαρα ψαρακια με ενδιαφερουσα συμπεριφορα.
συνηθως δηλητηριαζονται οπως τα περισσοτερα αλλα αν εχεις στρωμενο ενυδρειο μη φοβασαι. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Νομιζω πως πρέπει να ψάξεις να δεις τι συμβαινει, εφόσον αναφέρεις τόσους θανάτους σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και όταν λες οτι περιμένεις κι αλλους... ![]() Ακόμη κι αν τελικά βρεις τι είδος θα βάλεις μαζί με γκάπις, εφόσον κάτι δεν πάει καλά στο ενυδρείο σου, οι θανατοι θα συνεχίζονται!
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
προς το παρών βάζω φάρμακα για νιτρικά και φιν
και θα δω πως πάει αυριο θα ξανακάνω μετρήσεις !!! |
|
||||
|
||||
![]()
Για τα αυξημενα νιτρικα δεν υπαρχει φαρμακο, υπαρχουν οι αλλαγες νερου και οι μειωμενοι ρυποι (ταϊσμα, ιχθοφορτιση κλπ).
Φαρμακα για fin rot ή οτιδηποτε αλλο δεν πρεπει να ριχνεις ετσι στο ενυδρειο, γιατι επηρεαζονται και τα υγιη ψαρια, αλλα μπορει και η βιολογια του φιλτρου, αναλογα με το φαρμακο. Καλο ειναι απομονωνεται το αρρωστο ψαρι σε καραντινα και να γινεται εκει η θεραπεια. Μην κανεις βιαστηκες κινησεις. Τι φαρμακα ριχνεις αληθεια?
|
||||
|
||||
![]()
έρειχνα
myxazin waterlife για 2 μέρες !!! και μια δόση tetra aqua bactozym and sera bionitrivec |
|
|||
|
|||
![]()
Neon+Guppy+Molly+Ξιφοφόρους+Red Cherries+Apple Snails έχω σε 100 λίτρα και όλα καλά εδώ και μήνες, γιατί δεν κάνουν τα Neon;
|
|
||||
|
||||
![]()
Red Cherries γαρίδες ???
γίνεται δεν σου τις φάγανε ?? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα ζωοτοκα με τα νεον εχουν εντελως διαφορετικες απαιτησεις νερου. Τα πρωτα θελουν υψηλο ph και σκληροτητες, ενω τα δευτερα πολυ μαλακο νερο και χαμηλο pH. Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
να βάλω 1 apple snail ??? |
|
||||
|
||||
![]()
Να βαλεις, ταιριαζει με το νερο σου. Να προσεξεις μη γεννησει μονο και μετα τρεχεις και δεν φτανεις.
Απλα τελειωσε πρωτα με φαρμακα κλπ. Τα ασπονδυλα δεν τα πανε και πολυ καλα με μερικα φαρμακα, μπορει να τα σκοτωσουν.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σκέφτομαι να βάλω 1-2 αρσενικά αλλά πως τα ξεχωρίζω ?? |
|
||||
|
||||
![]()
Δυσκολα....ξεχωριζουν αλλα δεν ειναι ευκολο.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46405 θα τα βαλεις και για κανενα εξαμηνο και παραπανω πρεπει να βλεπεις μηπως αφησουν κανενα τσαμπι με αυγα στο καπακι του ενυδρειου. Αν δεν τα θελεις, τα απομακρυνεις. Αν δεν το κανουν, θα ειναι αρσενικα. Εχουν καταγραφει σαλιγκαρια που ηταν μεχρι και ενα χρονο μονα στο ενυδρειο και γεννησαν τοτε.
|
|||
|
|||
![]()
Οι ξιφοφόροι μου δεν αγγίζουν ούτε τις γαρίδες ούτε τα μωρά τους.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
«Τους μονομάχους τους κρατάμε μόνους τους», μύθος? | Tolis | Bettas | 52 | 20-01-15 00:14 |
Απορίες με Ξιφοφορους | posidwnas | Ζωοτόκα | 9 | 02-04-10 10:50 |
ΑΠΟΚΤΗΣΑ ΞΙΦΟΦΟΡΟΥΣ | betta-friend | Ζωοτόκα | 35 | 13-01-08 05:43 |
Τι άλλο ψάρι να προσθέσω? | ψαρια και ψαρια | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 13-12-06 09:38 |
Τι άλλο ψάρι μπορώ να προσθέσω? | giorgaki20 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 03-12-06 19:55 |