|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σας.
Αφού πάλεψα μια ώρα με τη φωτογραφική μηχανή, παράτησα την προσπάθεια. ¶λωστε 3 χρόνια τώρα ζήτημα αν έχω βγάλει καθαρά 2 φωτό με καρδινάλιους, τώρα θα τα κατάφερνα??...τέλος πάντων.. Σε έναν καρδινάλιο απο την ομάδα, παρατηρώ απο χτές οτι υπάρχει περίπου λίγο πιό πίσω απο τα βράγχυα ένα ολόλευκο σκουλίκι, ναι, κάτι σαν grindal το οποίο είναι "κολημένο" επάνω στο ψάρι και με τις 2 του άκρες. Δεν εξέχει απο το ψάρι δηλαδή κάποιο άκρο, αλλα σαν να κάνει ένα ημικύκλιο και η αρχή και το τέλος του είναι "κολημένα" επάνω στο δέρμα του ψαριού. Το ψάρι εχτές κολυμπούσε κάπως σπασμωδικά με απότομες κινήσεις εμπρός-πίσω, σήμερα όμως κολυμπά φυσιολογικά, τρέφεται κανονικά. Δεν βρήκα κάποια άκρη απο την αναζήτηση αν και είδα κάτι παρόμοιο σε ποστ του Πάνου. Στην παρούσα φάση αν είναι κάποιο γνωστό παράσιτο θα προτειμούσα να μην βάλω αλάτι γιατί προσπαθώ να βοηθήσω τα φυτά μου να πάρουν λίγο τα πάνω τους και δεν θέλω να τα φρενάρω. Τι φάρμακο μπορώ να χρησιμοποιήσω και τι προτείνετε για το μοναδικό ψάρι που εμφάνισε το σύμπτωμα, ευθανασία ή παραμονή και ότι γίνει? Τους καρδινάλιους συνοδεύουν pterophylum dumirelli / leopoldi και 1 microgeophagus ramirezi (το ταίρι του απεβίωσε πριν 1 μήνα απο "άγνωστα" αίτια, το πτώμα δεν αφαιρέθηκε - δεν εντοπίστηκε ποτέ ανάμεσα στα φυτά) |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Cardinal tetra με τι; | magman | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 6 | 06-08-10 13:57 |
¶σπρες κηλίδες σε cardinal tetra! | ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΑΣ | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 08-05-08 21:00 |
cardinal tetra | stav | Γλυκό νερό - Γενικά | 17 | 08-03-07 08:49 |