|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι Κιτρινίζει το Κερατόφυλλο άραγε? ο φωτισμός του ενυδρείου ειναι 7ώρες την μέρα (5μμ-12μμ) με λάμπα 24W, T5
|
|
||||
|
||||
![]()
NO3 ποσο εχεις?
![]()
|
||||
|
||||
![]()
προχτές είχα 0, όπως και No2 και αμμωνία
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό δεν έχει φαί θέλει ,νιτρικά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Νιτρικά έχεις 0..;;
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
έτσι είπαν τα τεστ..κατσε αυριο αν ειναι να κάνω αλλο ένα τεστ να δω και να σας πω ακριβώς.. Το κερατόφυλλο χρειάζετε νιτρικά δηλαδή για να ειναι υγειές και πράσινοπο? εαν δεν έχω τι να κάνω για να τα αυξήσω?
|
|
||||
|
||||
![]()
νιτρικα και φως θελει!
εμενα μου βρεθηκε (στην κυριολεξια) ενα λιπασματακι και το ριχνω καπου καπου..φαινεται να πηγαινει καλα.. με δυο ψαρακια,ποσα νιτρικα να εχεις;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() αυτο το κερατοφυλο πολυ μυστηριο φυτο ρε παιδι μου.οσο ομορφο ειναι αλλο τοσο κουραστικο ειναι μερικες φορες. οταν εβαλα την πρωτη φορα ειχα το ιδιο προβλημα κιεγω κιτρινιζε και ελιωνε γιατι δεν ειχα νιτρικα. τωρα που εχω νιτρικα δεν κιτρινιζει αλλα εξακολουθει ναχει το θεμα με τα κλαδακια που κοβονται για διαφορους λογους και περιφερονται μεσα στο νερο.μου σπαει τα νευρα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια σήμερα έβαλα και 2 ακόμη πλάτυ μαζι με τα 2 γκαπυ που είχα και ξανα έκανα μετρησεις...το Νο2 και Νο3 ειναι στο 0 σιγουρα... Να ταίζω παραπάνω? δεν θα δημιουργηθεί αμμωνια έτσι?
|
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχει τι seachem nitrate, εγω το ειχα χρησιμοποιησει οταν ειχα κερατοφυλλο και ειδα μεγαλη διαφορα, επισης αν εχεις υψηλη θερμοκρασια να ξερεις οτι το κερατοφυλλο δεν αντεχει.
|
|
||||
|
||||
![]()
τι κάνει το nitrate?
στους 25 βαθμους ειναι το νερό..καλα δεν ειναι? |
|
||||
|
||||
![]()
θερμοκρασια οκ, ειναι νιτρικα, βαζεις αυτο που σου λειπει
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν δε μπορεις να το κανεις η δε νιωθεις σιγουρια για να το κανεις πες οτι δε στο ειπα και μην το κανεις ![]() εφοσον εβαλες αλλα δυο ψαρια μεσα μην κανεις αυτο που σου ειπα,κανε μετρησεις και περιμενε να δεις πως θα παει τωρα με τα περισσοτερα ψαρια.αληθεια ποσο καιρο ειναι στρωμενο το φιλτρο σου?σορυ αν το απαντησες και δεν το ειδα. |
|
||||
|
||||
![]()
δε ξέρω ρε φίλε :S στο φίλτρο μου έβαλα βιολογικό υλικό απο ήδη στρωμένο ενυδρείο... οκ δεν ειμαι?
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν το εχω δει ποτε το συγκεκριμενο σε μαγαζι,ποιο λες?
![]() εγω θα σου ελεγα να μην προσθεσεις τιποτα απο προιον.τα νιτρικα θα ερθουνε στην ωρα τους απο μονα τους.θα δωσεις τσαμπα λεφτα για κατι που δημιουργειται απο μονο του τσαμπα.το μοναδικο τσαμπα λιπασμα στο χομπι ειναι αυτο.εδω κοιταμε να τα μειωνουμε κιεσυ θα πας να ταγορασεις? ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οχι ενταξει ευχαριστώ
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
seachem nitrogen
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι αλλα αν δεν έχεις ρύπους μέσα στο νερό, δεν έχουν να "τραφούν" τα βακτήρια και αρα δεν παράγουν ΝΟ3. Ξεκίνησε σιγά σιγά να ταϊζεις παραπάνω, αλλα σιγά σιγά για να προλαβαίνει να αυξάνεται αναλόγως και η βιολογία σου.
Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
κατα τη γνωμη μου,αν θες να χαλασεις λεφτα καπου(που δε νομιζω αλλα παλι στο προτεινω
![]() δεν ξερω τι παιζεται με το μπολι που εβαλες,αλλα υποθετω πως αν το εχεις καμια βδομαδα τουλαχιστον και ταιζεις κανονικα θα επρεπε να μετρας καποια ποσοτητα εστω και μικρη NO3 ![]() αμμωνια μετρας? ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 29-11-11 στις 23:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μονο hachet και cory εχεις; Και τα πρωτα δεν αποκλείεται να πέρνουν καμια μπουκιτσα! Κανενα σαλιγκάρι δεν έχεις;
|
||||
|
||||
![]()
εχω και 5 οτοκυκλους,ενα ζευγαρι blue ram και 5-6 helena αλλα αυτα δεν τα βλεπω ποτε πανω απτη μεση.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ρίχνεις καθόλου υγρό διοξείδιο; (excel) Π.χ. στην περιγραφή του excel λεει οτι για εγγερια ντενσα δεν κάνει. Μπορεί να επηρεάζει και το κερατοφυλλο.
|
||||
|
||||
![]()
ναι ριχνω λιγο,δυο φορες την εβδομαδα.πολυ πιθανο να ειναι απο αυτο,μαλον σιγουρο δηλαδη τωρα που μεβαλες και το σκεφτομαι
![]() ![]() Υ.Γ βγηκαμε offtopic στο θεμα του ανθρωπου ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
το excel σε λιγο μεγαλυτερη δοσολογια καιει το κερατοφυλο, τις βαλισνεριες και τις νυμφεες!
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω που το εβαλα για ενα δαστημα για να αντιμετωπισω την αλγη μπορει οντως να εκανε θαυματα κατα της αλγης αλλα εκανε και εγκλημα στο κερατοφυλλο....δεν μου εμεινε τιποτα απο εκει που χαριζα κιολας....
Γενικως δεν ειναι και πολυ φιλικο στα φυτα...φανταστειτε οτι φευγοντας 1 βδομαδα διακοπες το εβαλα να πεφτει καθε μερα με δοσομετρικη αντλια 4 μλ / ημερα και γυρνωντας εκει που επεφτε που ηταν 2 ντοματιες ειχαν καει μεχρι και τα κλαδια τους σε βαθος περιπου 15 εκατοστων.... Εγω παντως μονο κατα της αλγης εχω δει αποτελεσματα... |
|
|||
|
|||
![]()
Εβαλα χθες δοκιμαστικα παραπανω δοση και σημερα κιτρινησε το κερατοφυλλο οντως μην βαζετε καλυτερα ! Δεν το ξαναβαζω μονο σε πολυ μικρες δοσεις του 1 ml τν εβδομαδα ! Το κερατοφυλλο χρειαζεται κατι περισσοτερο για λιπασμα ? εχω και κατι σαν χαπακια γενικο λιπασμα που ειναι να βαζω η δεν εχει αναγκη του φτανουν τα NH3????
|
|
||||
|
||||
![]()
κατα γενικη ομολογια,το κερατοφυλλο δεν εχει αναγκη απο λιπασματα.
τα καταφερνει με νιτρικα και φως.. και επισης ειναι πολλοι αυτοι που υποστιριζουν οτι ακομη και σε εναν κουβα στο μπαλκονι με ηλιακο φως μεγαλωνει καλα... οποτε,μην βαζεις...ή τουλαχιστον συχνα! Υ:το τελευταιο το δοκιμαζω ηδη,εχοντας βαλει ενα κομματι στο μπαλκονι εδω και μιαμιση εβδομαδα!τα αποτελεσματα μεχρι στιγμης,ειναι οτι.....δεν χαλασε καθολου! αλλα δεν δειχνει να μεγαλωσε!ισως να φταει η θερμοκρασια!και μιας και το ανεφερα,τι λετε;να το βαλω πισω στο ενυδρειο;; ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οχι δεν του βαζω!και δεν ειναι στο 10 η θερμοκρασια!ειδικα την νυχτα ειναι πολυ πιο κατω!!!
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κερατόφυλλο! | G.GEORGIA | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 22-10-10 09:37 |
ξύλο που κιτρινίζει-πρασινίζει το νερό | bouldoza | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 10-06-10 16:17 |
Κιτρινίζει πολυ το νερό.. | kalaxan | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 14-02-10 12:27 |
κιτρινίζει και μαδάει | jockler | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 06-10-07 12:38 |
Limnophila aquatica κιτρινίζει. | ΠΑΝΟΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 02-06-06 09:32 |