|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Μιάς και δεν είδα πουθένα κάποια πληροφορία γι'αυτό το είδος σαλιγγαριού σας το παρουσιάζω αναλυτικότερα!
Helisoma nigricans ![]() Τα "Helisoma Nigricans" ή αλλιώς "Red Ramshorn Snail" ή "Brazilian Black Snail", είναι σαλιγγάρια γλυκού νερού (Freshwater Snail) και ζούν, κυρίως, στη Βραζιλία. Χρειάζονται αλκαλικό (σκληρό) νερό. τρέφονται κυρίως (συνήθως) με διάφορες τροφές ψαριών, νεκρά ψάρια και άλγη. Συνήθως δεν προκαλούν μεγάλα προβλήματα σε φυτά. Τα ερμαφρόδιτα αυτά σαλιγγάρια γεννούν ημιδιάφανα αυγά, μέσα σε "ζελατηνώδες" πακέτα τα τζάμια του ενυδρείου ή σε οποιαδήποτε άλλη επίπεδη επιφάνεια. ![]() ![]() ![]() ![]() Η θερμοκρασία του νερού, πρέπει να είναι κοντά στους 20-30°C (Βαθμούς Κελσίου), ποτέ κάτω των 18 βαθμών! Το μέγεθος αρσενικών-θηλυκών δεν διαφέρει. Το τελικό τους μέγεθος είναι 1,8-2cm. Γενικές Πληροφορίες: pH: 7.0-8.0
Θερμοκρασία: 20-30°C ή 68°F - 86°F Διατροφή: Τροφή Ψαριών, νεκρά ψάρια, άλγη. Αποχρώσεις: Κόκκινο, Καφέ |
|
||||
|
||||
![]()
περιεργο...
εγω εχω μπλε ramshorn και δεν πειραζουν σε καμια περιπτωση φυτα και επισης δεν χρειαζονται καν μαλακο νερο!! δηλ τα κοκκινα εχουν αλλες απαιτησεις;
|
||||
|
||||
![]()
Απ οσο ξέρω τα ramshorn είναι Planorbis corneus/rubrum.. όχι Helisoma nigricans
|
||||
|
||||
![]()
το ιδιο ξερω κι εγω..
|
||||
|
||||
![]()
Εγω παντως που τα εχω σε νερο βρυσης.. δεν εχουν κανενα προβλημα!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ καλα σαλιγκαρακια και πολυ καλοι καθαριστες! εχω μερικες χιλιαδες!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|