|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Ενυδρεία με ασπόνδυλα Παρουσιάσεις ενυδρείων με ασπόνδυλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Η γαριδομανία μου ξεκίνησε πέρυσι όταν αποφάσισα να πάρω –τι άλλο- μερικές red cherry για το ενυδρειάκι που έστησα στο γραφείο μου.
Σκέφτηκα ότι η επιλογή γαριδοενυδρείου σε γραφείο ήταν πολύ καλή ιδέα αφού δεν απαιτούσε μεγάλο ενυδρείο και θα μπορούσα να το κάνω και φυτεμένο που μου άρεζε. Πολύ σύντομα όμως τα φυτά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα και τελικά το ενυδρειάκι κατέληξε να έχει μόνο Christmas moss. Αυτός ο μικρόκοσμος που είχα αποκτήσει με είχε συνεπάρει και άρχισα να ψάχνω για καινούρια είδη αλλά προς μεγάλη μου απογοήτευση δεν έβρισκα πουθενά στην Ελλάδα γι αυτό και στράφηκα προς Γερμανία. Πολύ σύντομα το ένα γαριδοενυδρείο δεν μου έφτανε και αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα να εγκαταστήσω νέα στο σπίτι αποφάσισα να εκμεταλλευτώ ένα υπόγειο που χρησίμευε ως αποθήκη. Underground λοιπόν και μόνο γαρίδες! Υ.Γ. Δυστυχώς το άθλημα της φωτογραφίας δεν το κατέχω και ούτε έχω φωτογραφική μηχανή της προκοπής, Αφήστε λίγο την φαντασία σας ελεύθερη! ![]() Οι φώτο τραβήχτηκαν την πρώτη μέρα προσαρμογής και προτού γίνει η διαλογή. Αυτή την στιγμή υπάρχουν 12 ενυδρεία διαθέσιμα και το σκεπτικό είναι να γίνουν species tanks. Το βασικό μου πρόβλημα είναι να καθαρίσω από τις red cherry αλλά τελικά αποδεικνύετε δύσκολο το εγχείρημα αφού κάθε μέρα βρίσκω και από καμία μέσα στα ενυδρειάκια.
|
||||
|
||||
![]()
... ...
![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() πρέπει να έρθω για οφθαλμόλουτρο (και για σαγανάκι ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
saganaki... τι του λες τώρα!!!! Αλεξ θα φέρουμε δικές μας γαρίδες!!! άσε που βλέπω τους περισσοτερους στο φόρουμ να καθαρίζουν υπόγεια
![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Είσαι ο ήρωάς μου!!!! (- Καλά και ο Raven; - Μιλάμε για θνητούς τώρα! )
|
|||
|
|||
![]()
Καλή αρχή !!!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτα ειναι!!
![]() ![]() ![]() Καλυτερα οπως το λες species tanks και κανεις επιλεκτικες αναπαραγωγες!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
αυτα ειναι!!!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
εύχομαι καλές αναπαραγωγές και να ολοκληρώσεις το shrimproom σου μπραβο και παλι...(πολυ θα ηθελα ενα τετοιο)μια συμβουλη μονο...κοιταξε καλα τον πινακα υβριδοποιησης γιατι δεν θες να βρεθεις με υβριδια!! πχ red cherry+caridina yellow
|
|
|||
|
|||
![]()
Αλεξ φανταστικό, ονειρεμένο το υπόγειό σου και οι γαριδούλες πανέμορφες, να τις χαίρεσαι.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχω τι να πω.Απλά υπέροχες!
Σου εύχομαι καλές αναπαραγωγές και να ολοκληρώσεις το shrimproom σου. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ω, πόσο σε μισώ ![]() ω, πόσο σε μισώ απαίσιο στρουμφάκι που δεν μπορώ να κάνω κι εγώ το ίδιο ![]() Η σκληρή σου τιμωρία είναι κέρασμα διπλού καφέ στην υπόγα!!! ![]() ![]() ![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
φανταστικο θεαμα αλλα η κιτρινη γαριδουλα κλεβει τη παρασταση!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Συνονοματε, φανταστικη underground κατασταση εστησες
![]() Προσεξε ομως με τους υβριδισμους. Ιδιαιτερα οι Neocaridina ειναι ανεξελεγκτες στην αναπαραγωγη τους. Σου μιλαω εκ πειρας οτι σε ενυδρειο που υπαρχουν red cherry ειναι σχεδον αδυνατον να τις απομακρυνεις ολες, παντα θα μενουν μερικα νεογεννητα κρυμμενα αναμεσα στα φυτα ή στο φιλτρο. Οι Caridina λογω του οτι αργουν να φτασουν σε ενηλικιωση και να γεννησουν, ειναι πιο ευκολο να απομακρυνονται και ο κινδυνος ειναι πολυ μικροτερος. Τωρα που ειναι ευκολο ακομα και πριν γεννησουν, αφιερωσε ενα ενυδρειο για καθε ειδος και ποτε μην ανταλλαξεις φυτα μπολι ή moss αναμεσα στα species tanks. |
|
||||
|
||||
![]()
Απλα απιστευτο!!!! Ειμαι σιγουρος οτι οταν μπαινεις εκει δεν ξερεις που να πρωτοκοιταξεις!! Φοβερο Αλεξ να τις χαιρεσαι!!!
Απο shrimp tank σε shrimp room... και απο τις γεννες σε βλεπω συντομα και σε shrimp house!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο Αλεξ !!! και underground !!
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ωραια....απλα νομιζω οτι δεν εχεις υψος στα ραφια σου για τα κατω ενυδρεια και θα ζοριζεσαι στη συντηρηση...... Δες το πριν τα γεμισεις.....
|
||||
|
||||
![]()
Τα κάτω ενυδρεία έχουν δοθεί αφού δεν υπήρχε περίπτωση να καταφέρω να τα γεμίσω και να τα συντηρώ
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα και επίσημα πλέον δεν υφίσταται άλλο το shrimproom.
Η εμπειρία και οι όμορφες στιγμές που μου χάρισε ήταν ανεκτίμητες, το ίδιο βέβαια και τα λάθη και οι απώλειες. Με περισσότερη γνώση λοιπόν αλλά και ταπεινοφροσύνη ετοιμάζετε νέο project με λιγότερα ενυδρεία αλλά περισσότερα λίτρα. Θα ενημερώσω σχετικά.. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|