|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
διάγνωση ασθενειας ... τι να είναι άραγε?
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πρεπει να εχει αλγες πανω αν βλεπω καλα?
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι εχεις αλγες...και εμενα περασε η αλγη και μου χτυπησε την roseafolia και μου την εκανε κομματια
|
|
||||
|
||||
![]()
παιδιά το φυτό έχει σαπίσει σε 48 ώρες, και όλα τα αλλα που είναι το ίδιο με αυτό (δεν ξέρω πως ονομάζεται το συγκεκριμένο sorry) δεν ξέρω πως να το περιγράψω
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εμένα μου μοιάζει με την ασθένεια των κρυπτοκορίνων. Δηλ σάπισμα. Το προλαβαίνεις πάντως. Κόβεις όλα τα φύλλα που είναι έτσι, και αφήνεις μόνο τα πιο υγιή. Βάζεις μια ταμπλέτα στη ρίζα, και ρίχνεις κάθε 3-4 μέρες ελάχιστο λίπασμα με ιχνοστοιχεία (πχ. saechem traces). Τσεκάρεις τί άλλαξες τελευταία στις συνθήκες ενυδρείου πχ φωτισμός (δεν τους αρέσουν οι αλλαγές) και περιμένεις.... Συνήθως ανακάμπτουν σε λίγο χρόνο, πετώντας νέα πιο υγιή φύλλα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ cryptocorine disease λέω. Τις κρυπτοκορίνες ή τις πετυχαίνεις τέλεια ή κρυπτοκορίνες
![]()
|
||||
|
||||
![]()
αυτή η φωτογραφία μπορεί να βοηθήσει περισσότερο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ψοφάνε τόσο εύκολα. Αμα κάνεις έγκαιρα τις διορθωτικές κινήσεις. Κόβοντας τα φύλλα αφήνοντας ακόμα και ένα! που φαίνεται κάπως πιο καλό, αφήνοντας τες στην ησυχία τους χωρίς αλλαγές και πολλά πολλά λιπάσματα, τότε θα δείς να αναστενονται ξανά.
------------------------- Ναί, κόψτα όλα τα σαπια. Ακόμη και αυτά που γίνονται τώρα΄λίγο διάφανα στις άκρες, ή έχουν τρύπες. Μην στεναχωριέσαι που θα γίνει ένα κοτσάνι. Θα τη σώσεις έτσι. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χριστόφορος Μίχας : 22-11-10 στις 22:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Σάπισμα κρυπτοκορινών Ασθένεια που προσβάλλει τις κρυπτοκορίνες. Ξεκινάει με μικρές τρύπες στα φύλλα ή περιφερειακά στις άκρες και μετά τα φύλλα αποσυντίθενται. Τελικά όλο το σύστημα του φυτού πάνω από τη ρίζα διαλύεται.
|
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διάγνωση | sakis_gr | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 26 | 26-01-10 21:51 |
Διάγνωση Ασθένειας | petde | Δίσκοι | 21 | 09-01-09 14:41 |
Διάγνωση Ασθένειας σε Emperor Tetra | Liolios | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 23-11-06 13:49 |
Διάγνωση φύλου σε Frontosa | nikman | Tanganyika | 1 | 12-06-06 21:45 |
Διάγνωση ασθένειας neon | neon | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 31-08-04 14:53 |