|
|||
|
|||
![]()
Άντε να παρουσιάσω κι εγώ το "φρεσκοστημένο" ριφάκι μου.
Παρατηρήσεις/διορθώσεις/μπινελίκια/κράξιμο είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα, καθότι αρχάριος στ' αλάτια. Σίγουρα έχει πολλά λάθη, μακάρι να μου τα επισημάνετε, γι' αυτό το παρουσιάζω. Βαράτε αλύπητα, αντέχω. ![]() Πληροφορίες Το ενυδρείο είναι το Sera Marine Biotope 130 Όγκος: κύβος-nano reef, 130 λίτρα (110 + 20 λίτρα sub ενσωματωμένο στην πλάτη). 50μ X 52π X 54υ. Κοράλια:carpet anemone, euphylia, ricordea, sinularia, zoanthus, star polyps, sarcophyton, xenia, mushrooms. Ψάρια: occelaris clown(3), gramma loreto, damsel. Άλλα είδη: debelius shrimp, pepermint shrimps(3), blue tuxedo urchin, calcinus elegant hermit crab, snails. Βράχος: 20 κιλά, ο μισός περίπου ζωντανός. Φωτισμός: 2 Χ 24 watt compact T5 μισές λευκές/μπλε. Skimmer: Aqua medic turboflotor blue 500 (από χθες) Φιλτράρισμα: ζωντ.βράχος + εσωτερικό με άνθρακα, αντιφώσφορο, siporax, sea gel, algone, purigen. Κυκλοφορία: 3 κοραλίες από 1.600 λ/ω + το εσωτερικό φίλτρο. Συμπληρώματα: ιχνοστοιχεία, ασβέστιο, μαγνήσιο, ιώδιο, στρόντιο, PH/KH buffer, Παράμετροι: (όλες οι μετρήσεις με υγρά test Salifert, εκτός από ΚΗ και ΡΟ4 –ΑΡΙ) salinity: 1.026 pH:8,2 -Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):11 Αμμωνία (ΝΗ3):0 -Νιτρώδη (ΝΟ2):0 -Νιτρικά (ΝΟ3):40 ΡΟ4:0,3 -Ca:445 -Mg:1.320 Αλλαγές νερού: κάθε 20 μέρες με νερό από Α/Ο χωρίς DI. Θερμοκρασία:26-27 Άλλες πληροφορίες: Το ενυδρείο τρέχει περίπου 6-7 μήνες, τους 2,5 τελευταίους στα χέρια μου (το πήρα ψιλοστρωμένο από συγχομπίστα). Η carpet ανεμώνη είναι μάλλον τεράστια για τα λίτρα μου ![]() Με τα νιτρικά παλεύω, αλλά ελπίζω να βοηθήσει το καινούριο σκίμμερ, αφού μέχρι τώρα δούλευα το μαμίσιο της SERA. Ο φωτισμός ξέρω ότι θέλει αύξηση, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να επέμβω στο καπάκι, είναι fix, μόνο να το καταργήσω. Nα και μερικές Φωτό: |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η πρώτη απόπειρα! | xrusec13 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 20 | 11-07-11 18:31 |
Απόπειρα για Ταγκανίκα... μέρος 3ο | QS-Plan | Tanganyika | 14 | 19-02-11 20:46 |
Απόπειρα για ταγκανικα... συνέχεια | QS-Plan | Tanganyika | 15 | 08-02-11 12:19 |
Απόπειρα για ταγκανικα... | QS-Plan | Tanganyika | 6 | 27-12-10 21:54 |
Πάμε για τ' αλάτια.. Πρώτο στάδιο ξεκίνησε | Alex_Salonica | Reef | 3 | 01-07-09 21:20 |