Λοιπόν με έχει "πιάσει το μικρόβιο" φαίνεται, και σκέφτομαι το ενδεχόμενο εξωτερικού φίλτρου στο Rio 180. Δεν έχω μεγάλη ιχθυοφόρτηση αυτή τη στιγμή (5 zebra, 8 melanotaenia praecox, 2SAE και λίγες γαρίδες), αλλά σκέφτομαι να βάλω άλλα 6-8 "μικρά" ψάρια των 5-7cm σε κάποια φάση (ίσως ότο...) οπότε ίσως φτάσω το 1.25 λίτρα ανά cm ψαριού.
Ήθελα τις γνώμες των πιό έμπειρων για τα εξής:
1. Μήπως το μαμίσιο εσωτερικό φίλτρο του Juwel (με κυκλοφορία 600λίτρα/ώρα) κάνει μιά χαρά δουλειά (αν όχι, γιατί όχι

και τζάμπα ψάχνομαι;
2.Αν βάλω εξωτερικό φίλτρο (π.χ. JBL cristalprofi E900 ή κάποιο αντίστοιχο της Eheim) είναι καλύτερα να ξηλώσω το εσωτερικό; Απ΄τη μιά θέλω να εξοικονομήσω χώρο, και δε θέλω να έχω και το μαύρο κουτί του εσωτερικού, και τους σωλήνες του εξωτερικού - νομίζω θα είναι αντιαισθητικό. Απ' την άλλη λέω μήπως το χρειαστώ κάποτε (π.χ. χαλάει το εξωτερικό) και αν το ξεκολήσω τώρα, δεν θα μπορώ να το ξανα-εγκαταστήσω.
3. Αν ξεκολήσω το εξωτερικό (από άλλα ποστ βλέπω ότι μερικοί το έχουν κάνει - το μετάνιωσε κανένας

και το χρειαστώ προσωρινά λόγω βλάβης του εξωτερικού, σκέφτομαι μήπως γίνεται καμμιά πατέντα με βεντουζάκια, για να ξαναπιάσει στο γυαλί χωρίς μόνιμη κόληση. Το έχει δοκιμάσει κανείς αυτό ή ψάχνω μπελάδες;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων