|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους
Αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα, προκαταβολικά συγνώμη Το ερώτημα λοιπόν είναι : Ταϊζει κανείς μη επεξεργασμένα φρούτα τις γαρίδες του? Εννοώ χωρίς την προσθήκη οποιουδήποτε άλλου συστατικού, απλά μόνο να αφαιρεί τη φλούδα και να κρατάει τη σάρκα Το ρωτάω γιατί τώρα το καλοκαίρι οι επιλογές είναι αρκετές και ήθελα να ξέρω αν υπάρχουν ή όχι κίνδυνοι για τις γαρίδες Αναφέρομαι σε γαρίδες red cherry χωρίς να σημαίνει πως δεν θα ήθελα να ακούσω απόψεις και για άλλα είδη (εάν κι εφόσον υπάρχουν διαφορές στο τάισμα τους)
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ τα τάιζα με βρασμένο καρότο,μαρούλι και σπανάκι και ομολογώ πως με το που έπεφτε μέσα στο ενυδρείο έτρεχαν πανικόβλητα να προλάβουν να φάνε!!
![]() Οπότε μπορείς και εσύ να το δοκιμάσεις.. Μπορεί να μην φάνε με την πρώτη μα είναι μέχρι να γίνει η αρχή!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να ταϊζουμε φρούτα και ποια
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω πως μήλο είναι πολύ καλή ιδέα..
|
|
||||
|
||||
![]()
Το χεις δοκιμάσει σε γαρίδες?
Το έχεις διαβάσει κάπου? Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος, γιατί ομολογώ πως όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα κάτι...
|
||||
|
||||
![]()
Οι γαριδες ειναι παμφαγα (σχεδον) ζωντανα, το ζητουμενο ειναι να ζεματιστει πρωτα να μαλακωσει, και το κυριωτερο να μην μεινει μεγαλο διαστημα μεσα στο νερο γιατι θα αρχισει να το επιβαρυνει με ρυπους.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ενδεδειγμένη συχνότητα υπάρχει, ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα?
|
|||
|
|||
![]()
Red cherries έχω κι εγώ και τους δίνω αρκετά συχνά: μήλο, μπανάνα, αγγούρι, ξυλάγγουρο και ζεματιστά κολοκυθακια, καρότο, αρακά. Τους βάζω αρκετά συχνά κάθε 2-3 μέρες και τρελαίνονται. Η αδυναμία τους πάντα ήταν το αγγουρι και το κολοκυθι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορείς να ρίξεις μια μικρή ροδέλα μπανάνα, φουλ καλιο, μαγνήσιο και από τα ποιο πλήρες φρούτα σε βιταμίνες
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Με την ευκαιρία να σας αναφέρω μια λίστα με τα ασφαλή λαχανικά και φρούτα που μπορούμε να ταΐζουμε γαρίδες και σαλιγκάρια.
Θέλει προσοχή με τη συχνότητα ειδικά με τα χυμώδη φρούτα(1 φορά τη βδομάδα) και θα πρέπει να απομακρύνουμε μετά από 12 ώρες ότι δεν έχει φαγωθεί. Να υπενθυμίσω επίσης ότι οι γαρίδες θα πρέπει οπωσδήποτε να καταναλώνουν και πρωτεΐνη. Λαχανικά: ¶νηθο Γογγύλια Λάχανο Μαϊντανός Καλέ Κάρδαμο Πράσινα Τεύτλα Κινέζικο λάχανο Μουστάρδα Πράσινη Ραδίκι Πράσινο Σπανάκι Αρακάς Μπάμιες Μαρούλι Κόλιανδρο Γλιστρίδα Αντίδι Σέσκουλο Μπρόκολο Λαχανάκια Βρυξελλών Σέλινο Γλυκοπατάτα Φύλλα Γλυκοπατάτας Φασολάκια Μαρούλι Παστινάκη Μαρούλια Λάχανα αλφάλφα Καρότα Γογγυλοκράμβη Κουνουπίδι Σπαράγγια Κολοκυθάκι Τεύτλα Κόκκινες και πράσινες πιπεριές Ντομάτα Λευκό καλαμπόκι Φρούτα Σταφίδες χωρίς κουκούτσια Πορτοκάλι Λεμόνι χωρίς τη φλούδα Βατόμουρα Ακτινίδια Παπάγια Σμέουρα Κεράσια Φράουλες Βερίκοκα Γκρέιπφρουτ, Λευκό Γκρέιπφρουτ, κόκκινο και ροζ Αχλάδι Σταφύλια Mango Καρπούζι Λωτός, Ιαπωνικός Ανανάς Μήλο με τη φλούδα Βατόμουρα Μπανάνα Πεπόνι Νεκταρίνι Ροδάκινο Καλή τους όρεξη!
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες παιδιά. Ευχαριστώ.
Νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε ΜΕΓΑΛΗ προσοχή, στα λαχανικά ιδίως, σε σχέση με τα φυτοφάρμακα. Το καλό πλύσιμο είναι απαραίτητο. Δεν ξέρω αν έχει τύχει σε κάποιον πρόβλημα από φυτοφάρμακα. Πάντως τα κεράσια, ροδάκινα, μήλα, καθώς και όλα τα λαχανικά, τρώνε μεγάλες ποσότητες ρεντισμάτων. |
|
||||
|
||||
![]()
ένας τρόπος που ισχύει και για την οικογένειά μας, είναι ν αγοράζουμε φρούτα και λαχανικά που θα καταναλώσουμε τουλάχιστον 7μέρες μετά την αγορά τους.
καλό πλύσιμο και μούλιασμα σε ξυδόνερο. για τα ψάρια μου επιπλέον τα ζεματάω για μερικά λεπτά σε βραστό νερό. τι άλλο να κάνεις? ίσως καμμιά προσευχή ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Eγώ Μαρία τους ρίχνω αυτά που καλλιεργώ ο ίδιος. Βέβαια δεν καλλιεργώ αρακά και χρησιμοποιώ κατεψυγμένο.
Και μια προσευχή καλή είναι ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συμπεριφορά γαρίδων | chrisvari | Γαρίδες | 12 | 15-05-13 23:12 |
Πολυκατοικία Γαρίδων | rtolis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 20-05-11 21:18 |
Αιφνιδιος θάνατος γαρίδων. | paulos-ex | Γαρίδες | 4 | 27-05-10 10:48 |
Συχνές γέννες γαρίδων | manosdr | Γαρίδες -€“ Καρκινοειδή | 1 | 06-12-04 10:59 |