Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 16-05-08, 00:34
Το avatar του χρήστη Irwan
Irwan Ο χρήστης Irwan δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Μαρούσι
Προεπιλογή Αιφνίδιοι ανεξιχνίαστοι θάνατοι...

Έχω ένα 300αρι κοινωνικό. Έχω το εσωτερικό του φίλτρο με βιολογικό υλικό και κάποια σφουγγάρια, ένα ΕΗΕΙΜ 2028 με βιολογικό υλικό και παροχή διοξειδίου με pH controller. Τα είδη που έχω αυτή τη στιγμή είναι:

7 cardinal tetras
14 rummy-nosed tetras
2 marbled hatchet
8 amandae tetras
2 ramirezi (αρσενικά)
4 peppered corydoras
3 corydoras sterbai
8 black phantom tetras
1 pseudogastromyzon
8 amano shrim

Oι παράμετροί μου αυτή τη στιγμή είναι:

Αμμωνία/αμμώνιο : 0 ppm
Νιτρώδη: 0 ppm
Νιτρικά : 5-10 ppm
GH: 8
KH: 7
pH: 7

Και τώρα στο πρόβλημα.... Βασικά τα νούμερα ανά είδος και οι τιμή του pH που αναφέρω παραπάνω είναι αυτές που έχω τώρα, μέχρι χθές ήταν άλλες, δηλαδή:

Τα Hatchet ήταν έξι, και ξαφνικά άρχισα να χάνω κάποια χωρίς κανένα προφανές σημάδι ούτε στο σώμα τους ούτε στη συμπεριφορά τους. Επίσης τα cardinal ήταν 15 και άρχισαν ένα-ένα να πεθαίνουν, έχασα 2 amandae το οποίο μπορεί να είναι και για άλλους λόγους (στρές λόγω μικρού μεγέθους) έχασα 2 απο τα corydoras, και τα πρώτα ψάρια που έχασα ήταν τα pseudogastromyzon (νομίζω muyi) τα οποία απο τα τρία που έβαλα μέσα τα δύο μέσα σε λίγες ώρες παρουσίασαν αίμα στην ουρά και το σώμα εσωτερικά (φαινόταν σαν εσωτερική αιμοραγία) και πέθαναν. Το τελικό χτύπημα ήταν όταν ξύπνησα σήμερα το πρωί και είδα και τα δύο θυληκα ramirezi νεκρά, χωρίς πάλι κανένα εμφανές σημάδι πάνω τους, τουλάχιστον σε μένα.

Εκεί που πήγε πρώτα το μυαλό μου είναι οτι είχα υπερβολικό διοξείδιο στο νερό. Είμαι απαράδεκτος το ξέρω, αλλά είχα ρυθμισμένο το pH στο 6,8 βασισμένος σε μιά μέτρηση που είχα κάνει για ΚΗ και είχα πάρει τιμή 5,5. Τώρα ξαναμέτρησα ΚΗ και είδα οτι μάλλον προς το 7 ειμαι και έτσι ρύθμισα και το pH στο 7. Υπάρχει περίπτωση να δηλητηρίασα τα ψάρια μου;; Εγώ για καλό το έβαλα το διοξείδιο και τελικά... Είναι δυνατόν να τρέχει ένα μήνα μια χαρά και ξαφνικά να γίνει αυτό. Επίσης να πώ ότι ενώ κάνω αλλαγές νερού κάθε εβδομάδα συνήθως, αυτή τη φορά το άφησα 12 μέρες, φταίει αυτό; Λέτε να είναι το pH controller σκάρτο; Το έχω καλιμπράρει και όσο βλέπω δουλεύει μιά χαρα!

Πραγματικά εχω σπασει το κεφάλι μου και ακόμα δεν ξέρω αν τελειωσε αυτη η ιστορια ή αν θα έχω και άλλες απώλειες.. Έκανα καλού-κακού μιά τεράστια αλλαγή νερού, καθαρίσματα κλαδέματα και τετοια και το ενυδρείο είναι στην καλύτερη δυνατή φόρμα του, αλλά δέν ξέρω τι γίνεται που δέν μπορώ να δώ... Επίσης έχω τρελαθεί που δέν βρίσκω κάποια ψάρια που προφανώς είναι νεκρά...! Τα τρώνε οι γαρίδες ? Τα ρουφάει καμια μαύρη τρύπα... ? Τι να πώ,,

Κάθε βοήθεια θα την εκτιμήσω πάρα πολύ γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι δεν κανω καλά, έχω κάνει κάθε προσπάθεια να παράσχω τα πάντα στα ψαράκια μου,,, και θέλω και δίσκους στο μέλλον,, μάλλον πρεπει να το ξεχασω προς το παρον,,,

Περιμένω εναγωνίως για την επόμενη κίνηση...
Απάντηση με παράθεση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές