|
|
||||
|
||||
![]()
το ενυδρειο 120 λιτρα μου ειχε δυο λαμπες τ8 των 18 watt, μια fluora και μια daylight.τωρα προσθεσα αλλες δυο τ5 των 24 watt μια και μια.δηλαδη εχω 84 watt/100λιτ καθαρα. Σκεφτομαι τις δυο να τις αναβω 12:00 εως 23:00 συνολο 11 ωρες και τις αλλες δυο 13:00 εως 22:00 συνολο 9 ωρες. η ερωτηση ειναι: ποιες να αναβω 11 ωρες και ποιες 9 ή δεν παιζει ρολο?Τα φυτα ειναι κυριως ευκολα και απο διοξειδιο εχω το terta CO2 optimat με προοπτικη για μπουκαλα κατα το Πασχα μερια.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μια και το ενυδρείο σου έτρεχε ήδη με τις Τ8 και για να μην κάνεις καλλιέργεια
άλγης, θα σου πρότεινα να ανάβεις τις Τ8 όπως τις άναβες και να αρχίσεις τις Τ5 σιγά σιγά, με 3 ώρες και αυξάνοντας σταδιακά βλέποντας και το πώς αντιδρούν τα φυτά σου!
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι ξεκινησα απλα ρωτησα για καμια αλλη ιδεα.εχω τις τ8 απο 12:00: εως 23:00 και τις τ5 απο 17:00 εως :20:00 προς το παρων.το να ανεβαζω 1 ωρα το αναμμα των τ5 καθε βδομαδα ειναι ενταξει? Τι ειδους αλγη ενδεχετε να αντιμετωπισω?
|
|
||||
|
||||
![]()
οτι γουσταρεις........
|
|
||||
|
||||
![]() με μια ωρα την εβδομαδα αυξηση την γλιτωνω? τα λιπασματα παιζουν ρολο? |
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικα κ παιζουν ρολο στην αλγη. 2,5 μηνες εχω το ενυδρειο κ ριχνω μονο καλιο κ τιποτε αλλο. Μετα απο κανα μηνα ισως αρχισω να βαζω καμια σταγονα απο seachem.
|
|
||||
|
||||
![]()
αλγες οπως και να εχει θα σου ερθουν.
οταν σου ερθουν απλά σταματας τα λιπασματα. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω αναβω 2 τ5 απο τις 12.00-23.00 και μια εξτρα τ5 που μπηκε πριν μια βδομαδα απο τις 15.00-19.00 (μεσημερι κ καλα). Την εξτρα την ανεβαζω μιση ωρα/βδομαδα μεχρι να φτασει 8-9 ωρες συνολικη φωτοπεριοδο. Μολις τις φτασει μπαινει κ 4η λαμπα στο παιχνιδι. Αλγη δεν εχω αντιμετωπιση τιποτα το σοβαρο εκτος απο ελαχιστη μακρυτριχη (στις αρχες) την οποια καθαρισαν σε 3-4 μερες τα sae.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τι προτεινετε? | naupaktos84 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 3 | 01-02-08 12:25 |
Τι είναι τι το προκαλεί και κυρίως πως αντιμετωπίζεται? | ioannist | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 03-12-07 14:35 |
TI ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ???? | petros | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 14-08-07 11:34 |
Diffusor τι προτεινετε? | Mitsos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 29-10-06 13:59 |
Για προτεινετε!!!!! | Pritanis | Malawi | 39 | 05-12-05 15:52 |