Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από imichal
Αγόρασα τα εξής προιοντα μπας και "φιλοτιμηθουν" και μεγαλωσουν λιγο τα φυτά του ενυδρείου μου.
seachem excel
seachem iron
seashem trace
seashem comprehensive plant supplement
tetraplanta min
μπορει καποιος να μου πει σε ενα ενυδρειο 125 λίτρων κάθε πότε πρέπει να βάζω και πόσο από το καθένα.
Γνωρίζω ότι τα κουτιά εχουν οδηγίες αλλά βασίζομαι και εμπιστεύομαι την εμπειρία σας περισσοτερο....
Τέλος πηρα και το tropical torfin για τα ψάρια .... Ξέρει κανεις αν ειναι καλό ?
Και καθε πότε χρειάζεται να βαζω .....
Ευχαριστώ....
|
Σύντεκνε αφού βασίζεσαι στην εμπειρία των υπολοίπων γιατί τα αγόρασες όλα αυτά; Η σειρά της seachem είναι νομίζω ένα must για τους περισσότερους από εμάς. Excel είναι υποκατάστατο του CO2 σε περίπτωση που δεν έχεις φιάλη. Iron σίδηρος καλό κι αυτό. Trace είναι ιχνοστοιχεία αλλά εδώ υπάρχει ένα μικρός ενδιασμός από εμένα. Αυτό το χρησιμοποιούν κατά κόρον οι φίλοι μας που βάζουν νερό από αντίστροφη όσμωση το οποίο είναι σχεδόν στείρο. Εγώ που βάζω νερό βρύσης (πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και άλλα) έχω πρόβλημα κάθε φορά που βάζω trace (άλγες σε χρόνο dt) με αποτέλεσμα να το χρησιμοποιώ μια φορά το μήνα κι εκείνο σε ελάχιστες ποσότητες. Το άλλο δεν ξέρω τι είναι

. Αυτό που σίγουρα θα έπρεπε να πάρεις είναι (κατά τη γνώμη μου πάντα) το κάλλιο της Seachem (potassium). Τώρα το Plantamin της Tetra το βρίσκω πλεονασμό (ίσως και άχρηστο). Όλα τα παραπάνω είναι η προσωπική μου γνώμη μετά από διάφορα πειράματα στα ενυδρεία μου