|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Θα ηθελα να ρωτησω εαν το σκευασμα Prime (αντιχλωριο) εχει ημερομηνια ληξης
θελω να αγορασω ενα μουκαλακι αλλα διαβαζοντας τις οδηγιες λεει 1ml / 40lt αυτο σημαινει οτι θα βαζω σε καθε αλλαγη 1ml, δηλαδη στο μπουκαλακι το μεσαιο θα μου κρατησει για 250 αλλαγες (για αλλαγη καθε δυο εβδομαδες θα μου κρατησει 10 χρονια ενω εαν κανω αλλαγη καθε εβδομαδα θα μου κρατησει 5 χρονια) ρε παιδια μηπως κανω λαθος υπολογισμο; εαν δεν κανω λαθος υπολογισμο εχει ημερομηνια ληξης; αν εχει να αγορασω το μικρο και οχι το μεσαιο |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είμαι σίγουρος αν έχει ημερομινία λήξης, πάντως αυτή τη στιγμή κρατάω στα χέρια μου το μπουκάλι και δεν αναφέρει πουθενά ημερομηνία λήξης. Το prime δεν είναι απλά ένα αντιχλωριο, έχει και άλλες ιδιότητες και μου το έχουν προτήνει αρκετοί εμπειρότεροι από μένα, είναι πάρα πολύ καλό.
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν ξέρουμε αν κάνεις λάθος στον υπολογισμό γιατί δεν μας είπες λίτρα του ενυδρείου σου. Πάντως το prime είναι όντως το πιο οικονομικό από άποψη δοσολογίας και κρατάει μήνες ακόμα και χρόνια ανάλογα με το μπουκάλι και τα λίτρα των αλλαγών
|
|
||||
|
||||
![]()
Strahos είναι καλύτερο από τα άλλα του εμπορίου?τι άλλο προσφέρει?
|
|
||||
|
||||
![]()
γράφει πως εξουδετερώνει χλωρίνη και χλωραμίνη καθώς και αμμωνία, αποτοξικώνει νιτρίτη και νιτράτη (με διαφορετική δοσολογία) και παρέχει προστατευτικό βλενώδες κάλυμα (στο δέρμα των ψαριών προφανώς).
Είναι πιστεύω σαφώς καλύτερη εταιρία από της άλλες η seachem αν κρίνω και από τα λιπάσματα και το συγκεκριμένο προϊόν είναι σαφώς οικονομικότερο από όλα τα άλλα του εμπορίου. |
|
|||
|
|||
![]()
Strahos αφου λεω οτι θα χρησιμοποιω 1ml σε καθε αλλαγη αυτο σημαινει οτι θα αλλαζω 40λιτρα καθε φορα
η ερωτηση δεν ειναι εαν ειναι το καλυτερο σκευασμα (εγω παντως το πιστευω) αλλα εαν εχει ημερομηνια ληξης, μεχρι στιγμης εχω μια απαντηση πειραζει εαν βαζω περισοτερη ποσοτητα; πχ διπλασια; αν θυμαμαι καλα στο μπουκαλακι λεει οτι για να δεσμευσει τα βαρεα μεταλα η αναλογια δεν ειναι 1ml/40lt αλλα πολυ μεγαλυτερη ξερεις κανεις κατι για αυτο; |
|
||||
|
||||
![]()
δεν κάνεις λάθος ..... 5ml για 200L ειναι η δοσολογία ..
Πάρε ένα μεσαίο μπουκάλι και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο .. Υ.Γ αλλαγή νερού κάνουμε κανονικά κάθε 1 εβδομάδα εκτός αν το ενυδρείο σου ειναι αρκετά μεγάλο με μικρή υχθιοφόρτιση .. (>300l)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ημερομηνία λήξης δεν αναγράφει, πήρες απάντηση απο τον noe. Δεν πειράζει να βάζεις διπλάσια ποσότητα αλλά δεν υπάρχει λόγος αν δεν υπάρχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε χλωραμίνη στο φρέσκο νερό. Μπορείς να βάζεις δοσολογία x1.5 της προτεινόμενης για ασφάλεια (άποψή μου) Το τελευταίο που λες δεν το έχω δει και δεν το γνωρίζω |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν εγώ πήρα πέρυσι το μπουκαλάκι των 100ml,το ενυδρείο στο οποίο χρησιμοποιείται είναι σχεδόν 400 λίτρα,οι αλλαγές είναι κάθε 10 ημέρες το 50% και τώρα μου τελειώνει το μπουκαλάκι.Υπάρχει και μπουκαλάκι των 50 ml,δέν θυμάμαι άν έχω δεί και των 25 ml.Προσωπικά εγώ το ρίχνω με σταγονόμετρο,βοηθάει να ρίχνεις ακριβώς την σωστή ποσότητα,ένα ml είναι 10 σταγόνες.Είναι αρκετά καλό για αυτά που λέει ότι κάνει σε συνάρτηση με την τιμή του,μοναδικό μειονέκτημα η οσμή του που φέρνει λίγο σε ψαρίλα....
|
||||
|
||||
![]()
και γιατί δεν πέρνεις μια μικρή σύριγγα για να τελειώνεις και κάθεσαι και παιδεύεσαι με τις σταγόνες ?
![]()
|
|||
|
|||
![]()
ολα αυτα τα ζουμια βρωμανε
για μενα το πιο ασχημο ειναι το flourish (πιο αισχρη μυρωδια δεν εχω ξαναμυρισει ποτε μου) Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Μέχρι να γεμίσει το ενυδρείο οι σταγόνες πέφτουν σταδιακά και νομίζω πώς ανακατεύονται καλύτερα με το νερό της βρύσης,από το να έριχνα όλο το αντιχλώριο μονομιάς,έτσι το σκέφτομαι εγώ.Από ψυχολογικής άποψης με βοηθάει,από πρακτικής δέ με χαλάει,τώρα άν στέκει δέ ξέρω.....
|
|||
|
|||
![]()
νομιζω οτι δεν εχει καμια διαφορα
εγω εχω μια συριγγα 2,5ml με την βελονα τραβαω οση ποσοτητα χρειαζομαι (συνολικα για ολη την αλλαγη) και βαζω τμηματικα σε καθε κουβα που φερνω απο το μπανιο (ο καθε κουβας ειναι 10λιτρα και η αλλαγη ειναι περιπου 30-40 λιτρα αναλογα) |
|
||||
|
||||
![]()
ΟΧΙ... εξαρτάται από το σταγονόμετρο.
Στα περισσότερα σταγονόμετρα, πιπέτες κ.λ.π είναι περίπου 20 π.χ. στο μικρό μπουκαλάκι του prime (50ml) που έχει δικό του σταγονόμετρο, βγαίνει 1ml = 20 σταγόνες. Σχετικά με την ημερομηνία λήξης, ρώτα τη seachem. Έχουν πολύ καλό support και σου απαντάνε αμέσως. Επίσης μπορεί να βρεις την απάντηση στα FAQ του προϊόντος. Επίσης κάπου θυμάμαι που διάβασα ότι δεν είναι και τόσο ΟΚ να ρίχνεις διπλάσια ποσότητα... αλλά από μνήμη εγω... άστα να πάνε ------------------------- Παράθεση:
εμένα μου φαίνεται θεσπέσια η μυρωδιά του flourish ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη chrisb : 22-10-07 στις 19:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
τελικα chrisb ειχες δικιο εχουν αρκετες πληροφοριες βρηκα ακριβως αυτο που χρειαζομουν
λενε οτι δεν εχει ημερομηνια ληξης αλλα δεν μπορεις και να χρησιμοποιησεις ενα μπουκαλι 20 ετων κλικ για να δειτε την σελιδα του κατασκευαστη Prime is formulated to have a practical unlimited shelf life (i.e. practical within expected usage time frames, for example it's not likely someone would try to use a 20 year old bottle of Prime). και δευτερη απαντηση ιδια με την πρωτη κλικ ξανα για να δειτε την σελιδα του κατασκευαστη There is not expiration date on either of the products you are inquiring about. Stored at room temperature conditions they will all last quite a while |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Το μπουκαλάκι του prime έχει σταγονόμετρο και βγάζει 20 σταγόνες το ml.
αυτό είναι σίγουρο γιατί το γράφει στην ετικέτα και γιατί το έχω μετρήσει. όλα σχεδον τα ενυδρειακά προϊόντα έχουν σταγονόμετρα 20drops/ml. π.χ. όλα τα API, sera, tropic marin κλπ υγρά τεστ. Παράδειγμα εξαίρεσης το ΚΕΝΤ potassium που έχω και γράφει 9 drops/ml. (αν και αυτό δεν είναι σταγονόμετρο. είναι μια τεράστια ορθογώνια τρύπα που δε στάζει αλλά πασαλείβει όλο το τόπο.. μπλιάχχχ όποιος το έχει ξέρει) αυτό που είπα είναι ότι εξαρτάται. δηλ. wikipedia: Παράθεση:
http://www.unitconversion.org/volume...onversion.html αν βάλεις 1ml, θα βγάλει 20 drops αυτά σημαίνουν ότι το συνηθισμένο είναι να έχουμε περίπου 20/ml EDIT: ... ξέχασα να πω ότι η διαφορά που έχεις (με τα έλαια), ίσως να οφείλεται στην επιφανειακή τάση και όχι στην πυκνότητα. εκτός αν έχετε τεράστια σταγονόμετρα. Πάντως για να μας φύγει και η περιέργεια, μέτρα σκέτο νερό με το ίδιο σταγονόμετρο για να συγκρίνουμε. |
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις δίκιο,το νερό μου βγήκε 23 σταγόνες.Αυτό ξέρεις τι σημαίνει,ότι τόσο καιρό έβαζα λιγότερο αντιχλώριο απ'ότι χρειαζόταν.Πώς δέ το'χα σκεφτεί να το κάνω με νερό τόσο καιρό.........έλεγα αφού στα έλαια είναι 10 περίπου σταγόνες,τόσο θά'ναι και για το prime....
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
χαλασμενο seachem prime? | steady | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 28-05-07 17:14 |
HYDOR PRIME 30 | alan boy | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 26-01-07 19:08 |
HYDOR PRIME 20 | vasilis-arta | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 07-06-05 09:04 |
Seachem Prime | george | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 23-04-04 09:41 |