|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Οπως ειπα και σε ενα αλλο ποστ , εδω και 1 μηνα (μετα την αλλαγη του ενυδρειου μου και τον θανατο του ΣΑΕ μου απο τη ζεστη) εχω σοβαρο προβλημα με την αλγη.
Οσο ζουσε ο ΣΑΕ μου δεν υπηρχε προβλημα αλλα μετα τον θανατο του αρχησαν ολα. Τα ειδη αλγης που υπαρχουν τωρα στο ενυδρειο ειναι : -πρασσινη σαν χνουδι -πρασσινη μακριτρυχη -καφε -συχνα αργη ενως κυταρου στην επιφαεια του νερου Μετρησεις : ph 7 NH3 NH4 0mg/ml Αλαγες νερου 20 λιτρα / βδομμαδα (θα αλαξουν και θα γινουν 30 λιτρα / 5 μερες) Κατοικοι : 2 Δισκοι , 3 γατοψαρα Φυτα : ανουβιες,λιγα κοκκινα (δε ξερω τι ειναι), φυτα γρηγορης αναπτυξης , δρακαινες κ.α. Θεροκρασια : 28*C Φιλτρο : Pasific 450 l/h Υποστρωμα : sera florentepot , ψιλη αμμος (λευκη) απο πανω : χαλικι , λιγο seashem flourite λιπανση : 5,5 ml απο sera florena / 7 μερες λιτρα : 120 ~100 καθαρα φωτησμος : 30W ταισμα : 3 φορες την ημερα , μικρη ποσοτητα plz βοηθηστε με να την αντιμετωπησω! *θα αγορασω το απογευμα 2 ΣΑΕ για να αρχισει ο ΠΟΛΕΜΟΣ !!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ευχαριστω απο τωρα! |
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν κάνω λάθος πρόσφατα έκανες την αναβάθμιση του υποστρώματος!!! Ίσως απο εκεί να προέρχονται τα περισσότερα προβλήματα σου με την άλγη!!! Συχνές και μεγάλες αλλαγές και υπομονή!
|
||||
|
||||
![]()
δεν εκανα μεγαλη αλλαγη , μονο 1,5 λιτρα seashem glourite προσθεσα!
την αιτια δεν μπορω να βρω! |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
flourite ηθελα να γραψω....
το ειχα βαλει σε ενα βαζο 1,5 λιτρα χωρητηκοτητας , το ξεπλυνα καλα και το προσθεσα |
|
||||
|
||||
![]()
θα χρειαστείς μετρήσεις από Νο3, Po4, η λίπανσή σου δεν είναι και πολύ καλή γιατί δεν μπορείς να ελέγχεις τις ποσότητες του κάθε στοιχείου λίπανσης. Προτίμησε seachem. Καλό είναι να προσθέσεις μία μπουκάλα co2 diy για την αντιμετώπιση της άλγης. Ίσως χρειαστεί να ανεβάσεις και λίγο τον φωτισμό σου ανάλογα με τις απαιτήσεις των φυτών που θέλεις να έχεις. Η αλλαγές να γινουν στα 30-35 λίτρα την εβδομάδα
|
|
||||
|
||||
![]()
seashem δεν υπαρχει εδω στην Τριπολη , οποτε σε 1 μηνα που ησως αναιβω Αθηνα παρω.Θα δοκιμασω την diy CO2 , αλλα δεν θα μεταβαλει το ph;
φωτησμο, 15W ακομα ειναι ok; ή θελω αλλα 30; θα αγορασω το συντομοτερο νεα τεστ , αλλα οχι sera. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ενυδρειο ή κεντρο παραγωγης αλγης? | alexinio | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 29-06-07 10:25 |
αφρος στην επιφανεια??εξαφανιση της αλγης | kosmidis | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 13 | 03-03-07 20:20 |
Σκευασματα για την καταπολεμηση της αλγης | abrous | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 24-01-07 10:24 |
Προβλημα αλγης | xaris1974 | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 12-02-06 19:23 |
ιχνη αλγης | alfacom | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 02-07-04 16:31 |