|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
||||
|
||||
![]()
ειμαι στη διαδικασια στησιματος ενος φυτεμενου και μιας και απεχω καιρο απο το αθλημα του φυτεμενου και αρχιζω να θυμαμαι καποια πραγματακια σιγα σιγα να σας πω τι θελω να κανω να μου πειτε τη γνωμη σας.μιλαμε για ενα ενυδρειο 75λιτρα καθαρα πανω κατω το οποιο εχει 2*18watt grolux και υποστρωμα floradepot αυτο που θελω ειναι να μην εχω μια ρουτινα καθημερινης λιπανσης και φροντιδας που χρειαζεται ενα φυτεμενο υψηλων απαιτησεων για αυτο ψαχνω ευκολα φυτα αργης αναπτυξης τα οποια πιστευω οτι αν συνδιαστουν με λιγες ριζες φυτων γρηγορης αναπτυξης θα εχω το επιθυμητο αποτελεσμα δηλαδη λιπανση σε οχι καθημερινη ρουτινα και αποροφηση no3 ωστε να το φτιαξω σιγα σιγα σε μια ισοποπια να με βοηθησει λιγο με τις αλλαγες του νερου σε περιοδους που τυχον θα λειπω μιας και ειμαι φοιτητης ανθρωπο να ταιζει και να κανει και καμια αλλαγη εχω αλλα μεχρι εκει....οποτε θελω προτασεις για ευκολα φυτα αργης αναπτυξης απο γρηγορης με egeria και λιγο κερατοφυλλο πιστευω θα μαι οκ τι λετε?τωρα εχω bacopa monieri πολλες anubies ενα crinum κερατοφυλλο και egeria....πως σας φαινεται σαν ιδεα?θα κατεφερω να το φερω σε μια τετοια ισοροπια που περιγραφω παραπανω τι λετε?
σκευτομαι ακομα για hydrofillia corymbosa java και καμια κρυπτοκορινα αλλα εχω χαθει στην τροπικα εχει πολλα ειδη ποιες προτινεται?
__________________
ΚωΣτΑς ![]() διαβαζω για την εξεταστικη...οχι για μενα για τη φουκαριαρα τη μανα μου ![]() ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Η γνώμη μου είναι ότι μπορεί να γίνει το ενυδρείο που περιγράφεις.
Τι θα πρόσεχα εγώ.. Θα έβαζα ανακλαστήρες (αν δεν έχεις ήδη) Θα πρόσθετα co2 (diy) Θα ξεκίναγα με τα υπάρχοντα φυτά και αναλογα την συμπεριφορά τους θα έπρατα. Για να έχεις μεγάλη κατανάλωση νιτρικών πρέπει να έχεις και ανάλογη ανάπτυξη των φυτών και παίζει φυσικά ρόλο, η ποσότητα. Έτσι πρέπει να διαλέξεις τα φυτά με τα εξης κριτίρια -Απαιτήσεις σε φως και co2 + ρυθμό ανάπτυξης Ένα άλλο κριτίριο είναι το μέγεθος. Η hydrofillia corymbosa είναι μεγάλο φυτό για το ενυδρείο αυτό και η ποικιλία "compact" είναι λίγο πιο απαιτητική σε φως. Η java moss, πιστεύω ότι είναι καλή επιλογή. Για τις κρυπτοκορίνες πρέπει να κοιτάξεις πάλι το μεγεθος γιατί κάποια είδη μεγαλώνουν αρκετά. Η εκτιμησή μου είναι ότι μπορείς να συντηρείς ένα τέτοιο ενυδρείο με λίπανση μια φορά την εβδομάδα, μετά την αλλαγή νερού.
__________________
"The answers to all questions are to be found in nature."
Takashi Amano |
#3
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
__________________
ΚωΣτΑς ![]() διαβαζω για την εξεταστικη...οχι για μενα για τη φουκαριαρα τη μανα μου ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πλανο ενυδρειου-βοηθεια για ιδεες | steady | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 16-01-07 17:46 |
!!! Χαλικι για φυτεμενο !!! | vasilakis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 20-12-06 20:50 |
πλανο για ενυδρειο | GP250381 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 15 | 01-12-06 17:34 |
Συμβουλη για χρηση λαμπας σε φυτεμενο | andreasp | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 26-04-06 09:58 |
φυτεμενο ενυδρειο; | Θεοδωρος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 04-02-06 20:02 |