|
|||
|
|||
![]()
Ειχα 5 silver .Ενω τα εβλεπα μια χαρα,εχανα κατα διαστηματα απο ενα.τελικα καταλαβα οτι τα εχανα με καθε αλλαγη . τον τελευταιο θανατο τον τον ειχα προβλεψει.μονο την τελευταια φορα ειχα διαφορα θερμοκρασιας. Τωρα με την ζεστη ειχα 30β,και κατεβηκε στους 26β. ενω τα τιγρακια μου ειναι μια χαρα τα silver μου.....
![]()
Ενυδρείο:200lt.Φιλτρο:¨ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ PRIME 20 -700lt/h.Θερμοστατης: 250W. Ψάρια:10x BARBUS TETRAZONA--1x Pangasius -Φυτά: Rotala sp.rotundifolia ''Green''-Echinodorus bleheri-Alternanthera reineckii-Microsorum pteropus-Anubias barteri-Bacopa monnieri.Ενυδρειο(2)=100lt Φιλτρο=Μπλε σφουγγαρι 400lt/h Ψαρια= 6 neon 7 Αρλικινοι 4 Zebra danio Φυτα= Anubia ,Bacopa monnieri ,Κερατοφυλλο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mag23 : 28-05-06 στις 23:02 |
|
||||
|
||||
![]()
http://www.fishprofiles.com/files/profiles/321.htm
Σε αυτό το link θα βρεις βασικές πληροφορίες για το silver shark. Συγνώμη για τις ερωτήσεις που θα σου κάνω αν μοιάζουν χαζές αλλά δεν γνωρίζω την εμπειρία σου. 1. Ξέρεις το τελικό τους μέγεθος??? (35cm) 2. Αντιχλώριο βάζεις στις αλλαγές??? 3. Η θερμοκρασία του νερού που προσθέτεις είναι κοντά στην υπάρχουσα???? 4. Μετρήσεις στο νερό έχεις κάνει με υγρά τεστ για να εντοπίσουμε κάτι????? 30 βαθμοί είναι πολύ αλλά δεν ξέρω αν δικαιολογεί θανάτους επίσης δεν γνωρίζω για την συμβατότητα των ψαριών σου....ψάξε το στο παραπάνω link και τα λέμε.
Με σεβασμό Αντώνης Κοινωνικό ενυδρείο Νότιας Αμερικής 120 lt Κοινωνικό ενυδρείο Ζωοτόκα 75 lt Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Archon : 27-05-06 στις 11:35 |
|
|||
|
|||
![]()
Σημερα εκανα αλλαγη μετα απο 10 μερες το 30%.μια απο τα ιδια.μεσα σε 5 ωρες το silver κολυμπαει ανασκελα πλαγιως με λιγα λογια ειναι ετοιμος.μου την εχει σπασει αυτο,εχω χασει 5 silver,μετα απο αλλαγη.μημως φταιει η σκληροτητα? και μου φαινεται οτι εχουνε σκιστει τα πτερυγια και ουρα.
Ενυδρείο:200lt.Φιλτρο:¨ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ PRIME 20 -700lt/h.Θερμοστατης: 250W. Ψάρια:10x BARBUS TETRAZONA--1x Pangasius -Φυτά: Rotala sp.rotundifolia ''Green''-Echinodorus bleheri-Alternanthera reineckii-Microsorum pteropus-Anubias barteri-Bacopa monnieri.Ενυδρειο(2)=100lt Φιλτρο=Μπλε σφουγγαρι 400lt/h Ψαρια= 6 neon 7 Αρλικινοι 4 Zebra danio Φυτα= Anubia ,Bacopa monnieri ,Κερατοφυλλο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mag23 : 05-06-06 στις 23:41 |
|
||||
|
||||
![]()
δεν υπαρχει λογος να φταει η αλλαγη νερού.
παρολα αυτά, φροντισε στην επομενη αλλαγή να προετοιμασεις το νερό με αντιχλωριο για μερικες ωρες σε χωριστόπροτού το βαλεις, και να εχει την ιδια θερμοκρασία. αυτο για την απιθανη περιπτωση που το νερο εχει κατι που το δεσμευει το αντιχλωριο.... τωρα να μην ρωτησω πως κανεις τις αλλαγες.... χωρις παρεξηγηση καποτε καποιος επιανε τα ψαρια με αποχη και τα εβαζε σε ενα μπωλ.... και μετα αναρωτιωτανε γιατι δεν πηγαινανε καλα. :d |
|
|||
|
|||
![]()
Τελικα σημερα
![]() ![]()
Ενυδρείο:200lt.Φιλτρο:¨ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ PRIME 20 -700lt/h.Θερμοστατης: 250W. Ψάρια:10x BARBUS TETRAZONA--1x Pangasius -Φυτά: Rotala sp.rotundifolia ''Green''-Echinodorus bleheri-Alternanthera reineckii-Microsorum pteropus-Anubias barteri-Bacopa monnieri.Ενυδρειο(2)=100lt Φιλτρο=Μπλε σφουγγαρι 400lt/h Ψαρια= 6 neon 7 Αρλικινοι 4 Zebra danio Φυτα= Anubia ,Bacopa monnieri ,Κερατοφυλλο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mag23 : 06-06-06 στις 09:02 |
|
||||
|
||||
![]()
το ίδιο λάθος έκανα και εγώ κάποτε με νερό από θερμοσίφωνα....κάποιοι ποιο έμπειροι και μάλλον χημικοί μου είπαν ότι το πρόσφατα ζεσταμένο νερό απελευθερώνει το συστατικό "τάδε" και δεσμεύει το συστατικό "δενξερωγώ" και σε συνδιασμό με ........
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά είναι το νερό από τάδε με το δείνα και δεν υπάρχει πρόβλημα ... για τα ενυδρεία που μιλάμε.
Σε πιο ευαίσθητα συστήματα...όπως αλμυρού νερού κλπ....εεε αν βάζει νερό από την βρύση....κακό του κεφαλιού του !!!! Σχετικά με τις μεταβολές στην θερμοκρασία....ας μην είμαστε υπερβολικοί....με λίγη προσοχή δεν υπάρχει πρόβλημα. Όποιος θέλει να το ψάξει παραπάνω...ας ρίξει μια ματιά εδώ : http://www.malawicichlidhomepage.com...ure_greek.html |
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο στρώσιμο???
τα έκανες όλα όπως πρέπει?? ![]() ![]() ![]() Αλέξης |
|
|||
|
|||
![]()
δεν έχεις δώσει μετρήσεις, (προτίμησε υγρά και όχι στικ), ούτε τα λίτρα που τα έχεις μέσα. Έχεις μήπως πολλά ψάρια? Τέλος δες αν έχουν και άλλα ψάρια σκισμένα πτερύγια... Τα πτερύγια εκτός από αρρωστια μπορεί να σκίζονται και από κακή ποιότητα νερού.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κιχλίδες με silver shark? | AlexDuke | Malawi | 8 | 18-02-06 16:48 |
Απορια για φιλτρο Sicce Shark 3? | asimakis2003 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 02-11-05 13:28 |
SALT WATER FISH NAMES | nkarvounis | Mη Reefsafe | 2 | 27-12-02 03:31 |
ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ FRESH WATER | nkarvounis | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 20-12-02 10:41 |
irredescent shark | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 10-12-02 18:56 |