Μόλις εχτές και ενώ τα μωρά ήταν ήδη 14 ημερών κατάφερα να φτειάξω αρτέμια και να τα ταίσω. Είχα ήδη δοκιμάσει τρεις διαφορετικές μάρκες αυγών από Πάτρα και είχα απελπιστεί. Στίς καλύτερες περιπτώσεις μπορούσα να μετρίσω πόσα αυγά είχαν εκολαυθεί μετά από δύο μέρες και μέτραγα 4-10 !!!!!!!!. Τέλως πάντων. Ευτυχώς μου στείλαν από Αθήνα αυγά. Τα μικρά ήταν σε απελπιστική κατάσταση. Φανταστήτε δύο εβδομάδες νεογένητα χωρίς φαγητό. Βέβαια έχασα και κάποια. Μου κάνει εντύπωση πως επιβίωσαν τόσες μέρες. Τους έβαζα βέβαια την υγρή τροφή που έγραψα παραπάνω και τις τελευταίες μέρες αφού είχα κάνει δοκιμή με δύο κατεψυγμένες αρτέμιες που δεν τις πλησίασαν έπερνα το σκουλίκι από την τροφή γιά μονομάχους που έχω και το έτριβα (γινόταν σκόνη) και έριχνα ελάχιστη ποσότητα. Τριγύριζαν κάποια γύρω γύρω και ίσως να τσίμπαγαν κάτι. Υπήρχαν βέβαια και τα φυτά για να ψιλοτσιμπάνε μικροοργανισμούς. Τέλος πάντων έφαγαν καλά ξανααποκτήσαν κοιλιά (είχαν γίνει μικρές σκούρες γραμμούλες) τόσο πολύ που φοβήθηκα πως θα σκάσουν από το απότομο φαί (ειδικά όταν μετά το φαί άραξαν όπου βρήκαν και δεν κουνιώσαντε καθόλου) και ελπίζω να πάνε καλά τα πράγματα από δω και πέρα. Αμωνία και νιτρικά δεν έχω και έχω ήδη κάνει δυό μικρές αλλαγές νερού.
Γιά την συνέχεια θα ξαναγράψω.
|