Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από illvas
Δυστυχώς μετά από πολλή παρατήρηση και διάφορα πειράματα ανακάλυψα ότι η αρτέμια δεν εκκολάφθηκε. Μάλλον φταίνε τα αυγά. Ήταν πολύ παλιά και είχαν ξεμείνει σε κάποιον που μου τα έδωσε. Την διαδικασία πιστεύω να την έκανα σωστά. Σε περίπου 1 λίτρο νερό έβαλα ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι ενυδρείου και ένα τέταρτο από το κουταλάκι αυγά. Είχα και φως αναμένο γιά να ζεστένεται...
|
Από την δική μου εμπειρία και από όσα έχω διαβάσει και ακούσει, τα αυγά αρτέμια δεν παθαίνουν τίποτα για
πολλά χρόνια και σε σχεδόν οποιεσδήποτε συνθήκες (έχουν επιβιώσει και εκκολαφθεί αργότερα νορμάλ, μέχρι και σε συνθήκες ερήμου! σε πειράματα που έγιναν). Εχω την αίσθηση ότι το μυστικό τελικά είναι στην αλατότητα, και καμιά φορά και στον χρόνο (μου έτυχε να αρχίσουν να βγαίνουν μετά από 3 ημέρες!). Οσες φορές δοκίμασα με μεγάλη αλατότητα, είχαν εντυπωσιακή επιτυχία (7-10 γραμμάρια στο λίτρο). Βέβαια, θεωρητικά ζούσαν λιγότερο στο νερό του ενυδρείου, αλλά πιστέψτε με, ΔΕΝ προλαβαίνουν να εξαντλήσουν αυτόν τον χρόνο διάρκειας ζωής, γιατί πολύ απλά τρώγονται σε χρόνο d-t από τα μικρά...! Επίσης, ζούσαν περισσότερο στην 4λιτρη γυάλα που τα έκανα (μέχρι και μετά 70+ ώρες, μάζευα και τάιζα...).