Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #290  
Παλιά 15-06-16, 13:52
Το avatar του χρήστη ScorpionGr
ScorpionGr Ο χρήστης ScorpionGr δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 16-02-2014
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 593
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Τάκης Εμφάνιση μηνυμάτων
Οι μεγάλοι θερμαντήρες ζεσταίνουν το νερό πιο εύκολα και πιο γρήγορα, δεν τίθεται θέμα κατανάλωσης , το ίδιο θα καταναλώσουν και οι δύο.
Από εκεί και πέρα έχουμε έναν μπούσουλα πως για κάθε λίτρο να έχουμε και 1 watt, χωρίς να είναι απόλυτο γιατί παίζει μεγάλο ρόλο η διαφορά θερμοκρασίας χώρου και ενυδρείου και όλα αυτά είναι για γυάλινα ενυδρεία με τη γνωστή απώλεια θερμοκρασίας που έχουν.
Στα ξύλινα αλλάζουν κατά πολύ αυτοί οι κανόνες, και ο λόγος είναι η μικρότερη απώλεια θερμοκρασίας που έχουν από τα γυάλινα. Είναι δυνατόν η διαφορά να είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να πέσει κάτω από τη μισή κατανάλωση , ακόμα και στο 1/3.
Για αυτό πιστεύω πως και με 2 150αρηδες το κράταγες , οι ποιο μεγάλοι θα σου το ζέσταιναν πιο γρήγορα , αντί να κάνουν 10 λεπτά που θα χρειαζόντουσαν οι 2 150αρηδες , να κάνουν 5 λεπτά να καλύψουν τη διαφορά 0,3 βαθμών που έχει ο stc. Και αν θες για μεγαλύτερη ασφάλεια βάλε 3 150ρηδες , έτσι ώστε αν πάθει κάτι ο ένας , η απώλεια θα είναι μικρότερη γιατί θα χάσεις το 1/3 της θέρμανσης από το 1/2 που θα έχανες αν χάλαγε ένα από τους 2.
Τώρα για να μονώσεις το σαμπ, αφού θα είναι στο ξύλινο ντουλάπι δεν το βλέπω απαραίτητο, θα είναι σε μονωμένο χώρο έτσι και αλλιώς.
Τις σωλήνες που θα είναι έξω από το κουτί μόνωσε τες, όχι ότι θα είχες πρόβλημα αν τις άφηνες έτσι.
Για να σου δώσω να καταλάβεις τη μόνωση του ξύλινου θα σου πω τι είδα τον Χειμώνα 2014-2015 στο δικό μου το ξύλινο,
Το ενυδρείο είναι έξω , στη ταράτσα, σκέψου πως υπάρχει και αέρας που χειροτερεύει τη κατάσταση
εξωτερική θερμοκρασία 0,
θερμοκρασία ενυδρείου 17-18
τότε είχα ή ένα 300αρι fluval ή ένα 200αρι Jager
O stc άναβε 10 λεπτά την ώρα για να κρατήσει αυτή τη θερμοκρασία, και λέω ο stc , γιατί μπορεί ο stc να ανάβει συνέχεια, οι θερμαντήρες αναβοσβήνουν, για να μην ανεβάσουν απότομα την θερμοκρασία.
Οπως καταλαβαίνεις το ξύλο έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στη θέρμανση.
Επίσης εσύ θα πρέπει να πάρεις μόνο jager γιατί είναι από τους λίγους θερμαντήρες που μπορεί να ανεβάσουν 32 βαθμούς, που εσύ ίσως το χρειαστείς
Ωραια λοιπον οποτε θα ξεκινησω με 2 150αρηδες και θα δω στην πορεια πως θα κινηθει το συστημα, αν δω οτι χρειαζεται παιρνω αλλον ενα. Για την ασφαλεια που λες παντα εχω εναν και καθεται (εστω και κινεζικο τυπου sun sun). Το σαμπ θα μονωθει γτ θα βαλω κοντρολερ υγρασιας με ανεμηστηρια για να προστατεψω το ντουλαπι και τα ρευματα απο την υγρασια, εχω καπακια βεβαια αλλα αεροστεγως δεν κλεινουν. Jager ειχα στο νου μου οσον αφορα τους γυαλινους, παραληλα σκεφτομουν αντι γυαλινους να παρω τιτανιου!!
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01588 seconds with 10 queries