Καλα τα παραπανω λινκς αν και δεν απαντουν το ερωτημα..
Εχω εδω και κανενα χρονο IKS Aquastar με modules ph, θερμοκρασιας και level control ενω διαθετει και simmod με dimballast, και dim moonlight
Επισης εχω πειραματιστει και με Χ10 αρκετά.
Με το neptune δεν ετυχε να γνωριστουμε.
Η εμπειρια με το iks ειναι απολυτα θετική ως προς την αξιοπιστα/λειτουργικότητα.. Υπαρουν μερικα κολπα που θα ηθελα να κανει ακόμα αλλά δεν εινα τραγικό. Εξαλλου με την προσθηκη ενος home made controller ακομα εχω λυσει και τα extreme "προβληματά" μου.
Για τη συνδεση με pc υπαρχει εξτρα software που μαλλον ειναι ακριβο για να κανεις οτι και απο το menu της συσκευης...
Για το Χ10 παντως εχω να πω οτι ειναι εντελως ακαταλληλο για ενυδρειακή χρήση. Οι κοντρολλερς που κυκλοφορουν ειναι για τα "μπαζα" Αν κοπει πχ στιγμιαια η ταση τα φωτα δεν θα αναψουν οταν ξαναερθει η ταση.
Επισης η ασφαλεια του συστηματος ειναι ανυπαρκτη (ο γειτονας θα μπορει να αναβοσβυνει καταλαθος τους θερμοστατες) ενώ αν η εντολή να ανάψει η να κλεισει το διοξειδιο χαθει λογω θορυβου... χαθηκε και αντε γεια ψαρια...
Για να αναβοσβυνει τα φωτα στο χριστουγεννιατικο δεντρο καλο ειναι, απο κει και περα....noway.
|