
26-05-16, 18:09
|
 |
Mratibu wa Afrika jeshi
|
|
Εγγραφή: 20-12-2007
Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Μηνύματα: 19.471
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Τάκης
Αφού το σύστημα χωρίς υλικά δεν μπούκωνε , μου κάνει εντύπωση που μπουκώνει με υλικά, και αφού λες πως τα υλικά δεν είναι μέχρι επάνω και δεν φράζουν την σωλήνα.
Αντίθετα, αν το είχες όπως λέει ο Κλεόβουλος , ήταν πολύ πιθανό τα υλικά να εμπόδιζαν τη ροή του νερού και να είχαμε υπερχείλιση.
Κλεόβουλε, θεωρώ πως αυτός ο τρόπος είναι πιο αποτελεσματικός, άσχετα ίσως να μην είναι τόσο βολικός.
Και αυτό γιατί, αν η είσοδος του νερού είναι από πάνω , τότε το νερό προς την έξοδο το στέλνει μόνο η βαρύτητα, αν τα υλικά μειώσουν τη ροή, τότε θα υπάρξει υπερχείλιση.
Όταν η είσοδος του νερού είναι από κάτω , τότε το νερό το σπρώχνει μόνο η αντλία, και το νερό θέλει δεν θέλει θα πρέπει να βρει δίοδο διαφυγής, επομένως θα ανέβει στην επιφάνεια οπωσδήποτε. Και αφού χωρίς υλικά προλαβαίνει να φεύγει από τη σωλήνα , θα προλαβαίνει και με υλικά, αρκεί τα υλικά να μη φράζουν στη σωλήνα.
Επίσης , αν η είσοδος είναι από πάνω είναι πιθανό να δημιουργηθεί το φαινόμενο channeling , όταν όμως η είσοδος είναι από κάτω και η αντλία είναι ισχυρή, το πιθανότερο είναι να υπάρχει μια μικρή ανάδευση στο βιολογικό υλικό και τότε δεν θα έχουμε εύκολα το φαινόμενο channeling, γιατί το υλικό αλλάζει θέση συνέχεια
|
Φυσικά μπορεί να έχει δίκιο ο Τάκης.
"Μηχανική των υγρών" λέγεται το μάθημα?  θα είχα κάνει κοπάνα...
|