Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #15  
Παλιά 27-12-05, 12:30
Το avatar του χρήστη Kostas G.
Kostas G. Ο χρήστης Kostas G. δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 
Εγγραφή: 08-09-2003
Περιοχή: Γλυφάδα
Μηνύματα: 2.793
Προεπιλογή

Γεια σας,
Σχετικα με τα Otocinclus ειναι αληθεια οτι μερικα απο αυτα εχουν την συνηθεια να βεντουζαρουν πανω σε αργοκινητα ψαρια με φαρδυ σωμα (π.χ. δισκοι,αγγελοψαρα) ομως αυτο δεν ειναι ο κανονας,ειναι η εξαιρεση.Οταν βεντουζαρουν σε αλλα ψαρια δεν τα τραυματιζουν,τρωνε ομως ενα μερος της προστατευτικης τους βλεννας αφηνοντας τα ετσι εκτεθειμενα σε μολυνσεις.Επισης τα ψαρια-θυματα στρεσαρονται απο αυτο το πραγμα και η κατασταση γινεται ετσι ακομα χειροτερη.Ετσι τα ψαρια-θυματα αν παθουν κατι θα το παθουν απο καποια ασθενεια και οχι απο αυτην καθαυτην την επιθεση του ψαριου.
Τις περισσοτερες φορες αιτια αυτου του γεγονοτος ειναι η ελλειψη αλγης και υποκαταστατων αυτης(λαχανικα και φρουτα) για να θρεψει την ομαδα Otocinclus που ζει στο ενυδρειο.Ετσι λοιπον με ενα σωστο ταισμα οταν βλεπουμε οτι δεν υπαρχει αλγη στο ενυδρειο ειναι σχεδον απιθανο να συμβει κατι τετοιο.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Sonia
Παντως, πολλες φορες, εχει ακουστει sucker mouth catfish να απομυζούν ψαρια του ιδιου ή του διαφορετικου ειδους.
Προσφατα διαβαζα ενα αρθρο για καποια Hypancistrus zebra που το αρσενικο ειχε ζβερκωσει ενα αλλο αρσενικο μεσα σε μια φωλια και το ξεζουμιζε 2 μερες.Ο ατυχος ενυδρειοφιλος βασικα νομιζε οτι ηταν ζευγαρι και κανανε παχνιδακια .Ειχε φωτογραφια ανεβασει που το ψαρι ηταν φαγωμενο στα πλαγια.Μπάι δε γουέι, το ψαρι αυτο την εβγαλε καθαρη μετα απο διαμονη σε Μοναδα Εντατικης Θεραπειας.
Αυτο μπορει να συμβει μονο οταν πολλα αρσενικα αναγκαζονται να ζουν σε δεξαμενη μικροτερη απο αυτη που απαιτειται για να εχει το καθενα στην κατοχη του μια αλφα περιοχη.Οταν δεν υπαρχει αρκετος χωρος τα αρσενικα οδηγουνται σε συχνες μαχες μεταξυ τους που σε καποιες περιπτωσεις οδηγουν ακομα και στο θανατο του πιο αδυναμου ψαριου.
Υπαρχουν ομως και περιπτωσεις που αποδιδονται λαθεμενα σε επιθεση απο καποιον pleco.Τετοιες περιπτωσεις ειναι αυτες οπου καποιο ψαρι του ενυδρειου πεθανε για καποιο λογο(π.χ. ηλικια) και ο ιδιοκτητης βλεπει εναν pleco να το τρωει πραγμα πολυ φυσικο μια και πολλοι pleco τρεφονται ευκαιριακα και με νεκρα ψαρια.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Captain Kirk
Τι τελικά προτείνεται για ένα μικρομεσαίο κοινωνικό;
Εγω θα προτεινα καποιο ειδος Rineloricaria αν τα ψαρια δεν ειναι επιθετικα μια και δεν ενοχλει κανενα ψαρι ή φυτο και τρωει αρκετη αλγη.
__________________
"The Catfish is a Plenty Good Enough Fish For Anyone" - Mark Twain
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02912 seconds with 10 queries