Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #22  
Παλιά 19-05-16, 06:51
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας
 
Εγγραφή: 28-12-2012
Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Μηνύματα: 14.715
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stav Εμφάνιση μηνυμάτων
Το εξογκωμα δεν προηρθε απο την αμμωνια,ουτε απο τον νανισμο
γι' αυτο οποιος γνωριζει καποια θεραπεια ας την γραψει για να την κανει ο ενδιαφερομενος στο ψαρι του.
Σταύρο σε 14 λίτρα τι φάρμακο να βάλει ; Φοβάμαι πως θα το σκοτώσουμε το ψάρι, η ποιότητα του νερού θα είναι χείριστη , αν το επιβαρύνουμε και με φάρμακο φοβάμαι πως το ψάρι δεν θα αντέξει.
Η αλήθεια είναι πως δεν δώσαμε κάποια συμβουλή μέχρι να πάρει έστω το πλαστικό κουτί.
---------------------------------------
Φίλε Fortesque ξεκίνα άμεσα καθημερινές αλλαγές. Δεν βγάζεις το ψάρι από το ενυδρείο, το νερό να είναι αποχλωριομένο, να είναι ίδια θερμοκρασία με το νερό του ενυδρείου.
Για αυτό καλό είναι να πάρεις αντιχλώριο αν δεν έχεις, να προτιμήσεις το Prime γιατί είναι από τα πιο οικονομικά και ταυτόχρονα αποτοξικοποιεί την αμμωνία.
Να έχεις μόνιμα δίπλα στο ενυδρείο ένα καθαρό κουβά, που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά και απορρυπαντικά ποτέ, γεμάτο με νερό που έχεις ρίξει το ανάλογο αντιχλώριο, για να πάρει την ίδια θερμοκρασία με το νερό του ενυδρείου, θα αφαιρείς νερό από το ενυδρείο και θα προσθέτεις φρέσκο.
Επειδή το ενυδρείο είναι πολύ μικρό μην αφαιρείς πάνω από το μισό γιατί θα τρομάζει το ψάρι. Μπορείς να προσθέτεις λίγο, να αφαιρείς πάλι και μετά να γεμίζεις το ενυδρείο
Αυτό να γίνεται καθημερινά, ακόμα και2 φορές την ημέρα.
Ακόμα και όταν πάρεις το πλαστικό κουτί πάλι θα κάνεις αλλαγές , 50% μέρα παρά μέρα, αν μπορείς και κάθε μέρα ακόμα καλύτερα.
Ταΐζεις ελάχιστα και όχι κάθε μέρα, μη φοβάσαι, δεν παθαίνει τίποτα.
Προσπάθησε να βγάλεις μια καθαρή φωτογραφία με το ψάρι που να φαίνεται καθαρά το εξόγκωμα, και να φαίνεται και το χρώμα του.
Ολα αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα, χθες
Μπορείς να προσθέσεις και αλάτι στο ενυδρείο, 20 γραμμάρια / 10 λίτρα νερό (1 κουταλάκι του γλυκού / 10 λίτρα). Το αλάτι θα πρέπει να είναι φυσικό χωρίς πρόσθετα, όχι δηλαδή αυτό που έχουμε στο σπίτι μας, μπορείς να βάλεις ενυδρειακό ή τυροκομικό, το χοντρό. Οι περισσότεροι παίρνουμε το πράσινο ΧΙΩΝ από τα Α/Β.
Το αλάτι δεν το ρίχνεις έτσι στο ενυδρείο, το διαλύεις τέλεια σε ένα κουβαδάκι με νερό και το βάζεις. Θα πρέπει μετά όμως να βάζεις ΠΑΝΤΑ την ίδια αναλογία με αυτή του ενυδρείου, δηλαδή στο κουβά της αλλαγής.
Αυτό μπορεί να κρατήσει μέχρι ένα μήνα.
Οταν όμως σταματήσεις αυτού του είδους τη θεραπεία , αφαιρείς το αλάτι σταδιακά.
Έστω ότι ο κουβάς των αλλαγών είναι 10 λίτρα, τον γεμίζεις με νερό, βάζεις το αλάτι διαλυμένο καλά, αφαιρείς 2 λίτρα και συμπληρώνεις με φρέσκο νερό, βάζεις το αντιχλώριο. Την επόμενη ημέρα το ίδιο αλλά αφαιρείς 4 λίτρα , συμπληρώνεις με φρέσκο και βάζεις αντιχλώριο. Την επόμενη το ίδιο και αφαιρείς 6 , και την μεθεπόμενη 8, και μετά χωρίς αλάτι. Αν το αφαιρέσεις απότομα το ψάρι θα πάθει ωσμωτικό σοκ και θα το χάσεις
__________________
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα
Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι
Τα ενυδρεία μου


Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01755 seconds with 10 queries