1. "
τόσο ευαίσθητα ψάρια - (οι δίσκοι)"... Ενας από τους πιο διαδεδομένους
μύθους. Στην πραγματικότητα,
οι δίσκοι είναι από τα πιο ανθεκτικά ψάρια - αρκεί να ζουν στο περιβάλλον που πρέπει. Οι "εκπτώσεις" στην ποιότητα και στον όγκο του νερού, οι οποίες γίνονται από ενυδρειόφιλους οδήγησαν στη διάδοση του μύθου περί "ευαίσθητων δίσκων".
2. "
βλαβερές συνέπειες στις άκρες των πτερυγίων" από χρήση αλατιού, είναι το "κάψιμο". Αν δεν διαλυθεί καλά το αλάτι στο νερό πριν χρησιμοποιηθεί, έχει αυτή την "παρενέργεια" - όπως κάθε φάρμακο έχει παρενέργειες.
3. "
τροπος αντιμετωπισης προβληματων πολυ προχειρος" είναι να ρίχνουμε οποιαδήποτε συνθετική χημική μπαρούφα στο ενυδρείο με το παραμικρό, χωρίς διάγνωση. Το αλάτι "κάνει" για συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία προς έκπληξή μου ανακάλυψα οτι είναι πολύ περισσότερα απ' ότι φανταζόμουν. Αν εσύ δεν ρισκάρεις με το αλάτι σε δίσκους, εγώ δεν ρισκάρω με οτιδήποτε άλλο εκτός από αλάτι στους δικούς μου δίσκους (και γκαπάκια). Υπάρχουν πολλοί τρόποι να έχουμε υγιή ψάρια, με η χωρίς αλάτι, είναι θέμα επιλογής.
4. "
το αλατι δε βοηθησε καθολου το ΣΚ πριν απο τη δευτερα" -
ποιο φάρμακο μπορεί μέσα σε ένα Σαβ/κο να "αντιμετωπίσει" μια ασθένεια?
(
ψιθυριστή και προβοκατόρικη απάντηση: αλατόλουτρα 3% σε δίσκους με finrot - η τελευταία θεραπεία που χρειάστηκαν οι δίσκοι μου το Μάη)
ΥΓ:
Οπως είδες, μόνο ο netblues απάντησε ουσιαστικά στην ερώτηση του Μιχάλη. Εγώ έγραψα μόνο τις απόψεις/διαφωνίες μου όσον αφορά το αλάτι. Αν ο Μιχάλης είχε δίσκους με finrot, θα του έγραφα μια "συνταγή" με αλάτι και αν δεν "ξεφορτωνόταν" πλήρως την ασθένεια μέσα σε μια βδομάδα, θα του χάριζα τους δικούς μου δίσκους.
Με τα ψάρια που έχει όμως... δεν έχω ιδέα αν το αλάτι θα κάνει κάτι η ακόμα κι αν "κάνει" να χρησιμοποιήσει αλάτι...
ΥΓ2:
Βγήκαμε off-topic