Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #166  
Παλιά 08-05-16, 23:37
Το avatar του χρήστη pagokoftis
pagokoftis Ο χρήστης pagokoftis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 31-10-2013
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 896
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από energy52 Εμφάνιση μηνυμάτων
Παρατηρω πως μετα απο 3 εβδομαδες λειτουργιας του μειγματος με 500γρ κιτρικο+600μλ νερου(στη σοδα καθολου νερο)και πλεον με ηλεκτροβανα 9 ωρες η πιεση ενω ηταν σταθερη στο 2 απο χθες αρχισε να ανεβαινει και σημερα τη βλεπω στο 3..Το μειγμα ειναι στη μεση..Γιατι να συμβαινει αυτο φιλε pagokofti τι λες που να οφειλεται,μηπως θελει λιγοτερο απιονισμενο στο κιτρικο;;Kι ειναι κι αυτες οι ηλεκτρομαγνητικες οι κινεζικες δεν κρατανε πολυ πιεση τη βλεπω ζοριζεται,πεταει κι απο καμια φυσαλλιδα που και που, ενω ειναι κλειστη..
Ο λόγος για να ανέβει η πίεση σε αυτή την διάταξη είναι η μη καλή αντίδραση του κιτρικού με την σόδα!! Σε αυτή την περίπτωση κατεβαίνει περισσότερο κιτρικό, μέχρι που λόγω ανατάραξης θα αντιδράσει τελικά, παράγοντας όμως πεισσότερο CO2...
Μου έχει τύχει μία φορά μόνο και το αντιμετώπισα ανακινώντας ελαφρά το δεύτερο μπουκάλι κάθε 5-6 μέρες...
Στα αρχικά πειράματα δημιουργούνταν και δύο στιβάδες διαλυμάτων με συνέπεια να γίνεται το παραπάνω εντονότερα...
Έχω φτιάχει με μοτεράκι χαμηλών στροφών και μαγνήτη επικαλυμμένο με ρητίνη μέσα στο υλικό απλή συσκευή για ανάδευση της σόδας στο δεύτερο μπουκάλι... (το έχω δοκιμάσει σε συσκευή kalkwasser stirrer που έχω φτιάξει..) Όμως το θεωρώ υπερβολικό..
Ανάδευσε το δεύτερο μπουκάλι ελαφρά, εκτόνωσε λίγο την πίεση να φτάσει στο 2 και τσέκαρε τις επόμενες μέρες... Νομίζω θα είσαι ΟΚ!!
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01520 seconds with 10 queries