Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #70  
Παλιά 12-04-16, 17:05
GN_AZ Ο χρήστης GN_AZ δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 25-02-2016
Περιοχή: Ξάνθη
Μηνύματα: 888
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από odin79 Εμφάνιση μηνυμάτων
τα δικα μου ramshorn δεν τρωνε φυτα.Nομιζω οτι δυκολα φυτα χωρις χρηση διοξιδειου δεν πρεπει να κραταμε η αν τα βαλουμε πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι οτι μπορει να χαλασουν.εγω προσωπκα βλεπω τα φυτα οπως βλεπω και τα ψαρια και αυτα ταλαιπωρουνται και πεθαινουν.μπορει να ακουγεται υπερβολικο αλλα ειναι προσωπικη αποψη.η χρηση exel ειναι ασυμφορη σε βαθος χρονου βαλε μια αγγελια για co2.
τα φυτά ήρθαν πακέτο μαζί με άλλα κλαδέματα που αγόρασα κ δυστυχώς δεν είχα την δυνατότητα επιλογής. με στεναχωρεί κ εμένα να τα βλέπω να ταλαιπωρούνται αλλά δεν μου πάει κ η καρδιά έτσι απλά να τα ξηλώσω.
στην αρχή είχαν αρκετά γρήγορη ανάπτυξη κ κλάδεψα κ 4-5 που είχαν φτάσει στην επιφάνεια. από κάποιο σημείο κ μετά όμως τα πήρε η κάτω βόλτα κ τα βλέπω να λιώνουν.
αυτή τη στιγμή υπάρχουν 11-12 stems κ σχεδόν όλα (ακόμη κ αυτά που έλιωσαν οι κορυφές τους) έχουν πετάξει καινούρια κοτσανάκια κ ανεβαίνουν σιγά σιγά. δύο κοτσανάκια ξεκινάνε μέσα από το υπόστρωμα.
CO2 δεν θέλω να βάλω κ η λύση κάποιου πρόσθετου τελικά δεν μου ταιριάζει μιας κ θα αλλάξουν κ οι συνθήκες του νερού οπότε μπερδεύεται η κατάσταση.
το "πρόβλημα" με το συγκεκριμένο φυτό είναι κ ο μόνος λόγος που δεν βάζω ψαράκια στο ενυδρείο ακόμη. ελπίζω να ανακάμψει τελικά μιας κ είναι ωραίο φυτό
-------------------------
αν διπλασιάσω τον φωτισμό (σύνολο 32W - 2300 lumens) θα βοηθήσει ?
υπάρχει περίπτωση να προκύψει πρόβλημα με άλγες ?
__________________
Γιώργος
το 60άρι #1
το 60άρι #2
το 40άρι

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GN_AZ : 12-04-16 στις 17:05 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01464 seconds with 10 queries