Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #88  
Παλιά 07-04-16, 17:13
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας
 
Εγγραφή: 28-12-2012
Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Μηνύματα: 14.715
Προεπιλογή

Κοίτα Κώστα, η βιολογία είναι ανάλογη με τους ρύπους, με την αμμωνία δηλαδή στη περίπτωσή μας. Πολύ αμμωνία , πολύ και η βιολογία, αν μειωθεί η αμμωνία θα μειωθεί και η βιολογία.
Βάζοντας 5 ψαράκια στην αρχή, προφανώς τα 5 ψαράκια δεν θα δημιουργούν 4ppm αμμωνία, άρα η βιολογία θα μειωθεί τόσο όσο να υποστηρίζει τη παραγόμενη αμμωνία, αν αυξηθεί απότομα η αμμωνία από πολύ τροφή ή από αύξηση της ιχθυοφόρτισης , τότε θα έχουμε μια έξαρση της αμμωνίας. Το θέμα είναι πόσο θα κρατήσει αυτή η έξαρση και μέχρι ποιο σημείο. Πρέπει να έχουμε στο νου μας πως η βιολογία πολλαπλασιάζεται κάθε 17 με 24 ώρες, δηλαδή με γεωμετρική πρόοδο, και για να το πούμε πιο απλά διπλασιάζεται κάθε 17 με 24 ώρες. Τώρα εσύ θα βάλεις 5 ψάρια σε 450 λίτρα (για αρχή είναι μια χαρά) , η βιολογία θα γίνει τόση (προφανώς στη περίπτωση σου θα μειωθεί) που θα υποστηρίζει τα 5 αυτά ψάρια. Σε μία εβδομάδα έστω ότι θα βάλεις ακόμα 5. Έχουμε δηλαδή διπλασιασμό της αμμωνίας, η αμμωνία όμως δεν διπλασιάζεται ακαριαία , τα 5 παραπάνω ψάρια θα βγάζουν αμμωνία σιγά σιγά, τότε η βιολογία θα βρει παραπάνω "τροφή" και θα αρχίσει να πολλαπλασιάζεται, σε 24 ώρες δηλαδή θα έχει διπλασιαστεί και άρα θα μπορεί να υποστηρίξει τα 5 παραπάνω ψάρια, όπως είπα και πριν όμως ούτε η βιολογία διπλασιάζεται ακαριαία αλλά ούτε και η αμμωνία, επίσης άλλος ένα παράγοντας είναι όγκος του νερού, άλλη αναλογία σε ppm έχουν τα 5 ψάρια σε 100 λίτρα νερό και άλλη σε 450, όσο πιο πολλά λίτρα τόσο λιγότερη αναλογία (ppm) με τα ίδια ψάρια.
Και για να καταλήξω, η σταδιακή προσθήκη ψαριών δίνει το χρόνο στη βιολογία να αναπτυχθεί ανάλογα, και τυχόν στιγμιαίες αυξήσεις αμμωνίας είναι αμελητέες , και ειδικά αν ο όγκος νερού είναι μεγάλος.
Και έχουμε και λέμε , όταν έχεις νιτρικά 50ppm σε 24 ώρες, αυτό μας δείχνει πως η βιολογία σου είναι δυνατή, γιατί εμείς έχουμε σαν στόχο να μην έχουμε 20ppm νιτρικά μετά από 7 ημέρες, για αυτό σου είπα και πριν πως μπορείς από τώρα να βάλεις μια ήπια ιχθυοφόρτιση, αφού βέβαια κάνεις μια τεράστια αλλαγή, ακόμα και 95%. Για αυτό αρχίζεις και κατεβάζεις θερμοκρασία, να την φέρεις σε αυτή που θες να έχουν τα ψάρια, κάνεις αλλαγή και αμέσως βάζεις ψάρια. Φυσικά παρακολουθείς για μερικές εβδομάδες, για να δεις αμμωνία και νιτρώδη που βρίσκονται, αλλά και νιτρικά στο τέλος της εβδομάδας για να ξέρεις τι αλλαγή πρέπει να κάνεις
__________________
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα
Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι
Τα ενυδρεία μου


Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01664 seconds with 10 queries