Υπερχείληση-θόρυβος-ύπαρξη αέρα....
Άλλη μια σειρά αποριών.
Τοποθέτησα την υπερχείληση και ξεκίνησα την λειτουργία της. Έχει δοκιμαστεί για το σταμάτημα ξεκίνημα και είναι μια χαρά. Έχω λοιπόν τα εξής προβλήματα :
- Έχω υπερβολικό θόρυβο όχι απο το εξωτερικό κουτί αλλά απο το εσωτερικό. Ο λόγος είναι οτι το νερό πέφτει πολλή πιο χαμηλά απο την επιφάνεια του νερού στο ενυδρείο και έτσι δημιουργεί θόρυβο και πολλές μα πάρα πολλές φυσαλίδες**,
- Οι φυσαλίδες απο την μια απο το εσωτερικό κουτί και απο την άλλη μάλλον η υπερβολική ροή που έχουν οι δύο σωλήνες του εξωτερικόυ κουτιού της υπερχείλησης δημιουργούν μέσα στους σωλήνες που καταλήγουν στο σαμπ απο κάτω, εναν σωλήνα αέρα. Είναι πρόβλημα αυτό? Μήπως δλδ αυτό "χαλάει" την λειτουργία του σαμπ κατα κάποιο τρόπο? Μπορώ να κάνω κάτι? Παρατήρησα οτι κλείνωντας λίγο τις δυο βάνες που έχω βάλει στην είσοδο των δυο σωλήνων το πρόβλημα λύνεται αλλά λογικά χάνω ροη γιατι παρατήρηση επίσης οτι χαμηλώνει η στάθμη στο σαμπ και αυξάνεται στο ενυδρείο. Παρακαλώ παρατηρήσεις - προτάσεις για αυτά τα θεματάκια. Ευχαριστώ.
|