Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kosmas
Εκανα αυτο που λετε πιο πανω.Εφτιαξα ΚΗ4 με απιονισμενο νερο και σοδα.Εβαλα στον drop checher 1ml και εριξα 4 σταγονες απο το ΡΗ τεστ που εχω sera.Κανονικα επρεπε να γινει μπλε και μολις το βαλω μεσα να παρει το αναλογο χρωμα ετσι? Αυτο εγινε κιτρινο.Εγω το εβαλα μεσα,το αφησα 2 μερες αλλα τιποτα.Παρεμεινε κιτρινο.Το ξαναεκανα.Δοκιμασα το νερο που εφτιαξα και ηταν ΚΗ4.Παλι κιτρινο.Εριξα αλλες 3 σταγονες τιποτα-κιτρινο.Το εβαλα μεσα κατεβασα το co2 σε 40 φυσαλιδες το λεπτο για 1 μερα και δεν αλλαξε χρωμα.
Μηπως αυτο δουλευει μονο με ΡΗ τεστ api? Το εχετε δοκιμασει με sera?
|
Παρομοιο θεμα ειχα κι εγω στην αρχη που εχω sera ph test..Εδειχνε εξ αρχης κιτρινο κι εμενε ετσι

οπως λες, και δωστου δοκιμες κτλ οποτε μετα παραγγειλα απο ebay ενα ετοιμο co2 test και λυθηκε το μυστηριο.

Βεβαια κι εδω απορησα στην αρχη γιατι το χρωμα ποτε δεν γινεται μπλε κατευθειαν,αλλα σκουρο πρασινο.Αυτο εχε το υπ οψιν σου!Το αφησα λοιπον μια φορα κανα 3 ωρες εκτος ενυδρειου και τοτε πραγματι εγινε μπλε καθαρο,oποτε βγηκαν τα συμπερασματα

Το τεστ της σερα εχει διαφορετικες διαβαθμισεις απ αυτο της api και γι αυτο ειναι πολυ πιο δισδιακριτο το χρωμα..Για μενα παρε api test ή καποιο αλλο ετοιμο.Ελπιζω να βοηθησα!!