Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #10  
Παλιά 29-03-16, 12:07
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Elena Petrou Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα Τάκη και σε ευχαριστώ πολύ ακόμα μια φορά.

Ναι τα ψαράκια είναι μόνα τους. Θα ψάξω να δώ το φύλο αν μπορέσω να καταλάβω. Μου κάνει εντύπωση που το Ryukin είναι διπλάσιο και θεωρητικά πιο επιθετικο απο το Oranda. Τόσο θάρρος πια ο μικρός;
Αφου ειναι πιο μικρο αυτο που κηνυγαει το αλλο, το πιο πιθανο ειναι να ειναι αρσενικο και να το κυνηγαει για ζευγαρωμα.
Δεν το κανει για κακο.
Υπαρχει ομως και μια περιπτωση, το παλιο να ειναι οντως θυληκο και να αφηνει καπου καπου αυγα, τα οποια κηνυγαει για να φαει το μικρο (ασχετως φυλου).
Σιγουρα χρειαζεται προσοχη, γιατι υπαρχει περιπτωση αν ειναι πολυ εντονο και συνεχες το κυνηγι, απο το στρες να αρρωστησει το παλιο ψαρι.
Το εχω δει σε ενυδρειο μου, οπου αναγκάστηκα τελικα να αφαιρεσω τα δυο νεα ψαρακια, και να κανω θεραπεια για fungus (επιτυχημενη ευτυχως) στο παλιο μου ψαρι.
(Το fungus πχ, ειναι κατι που υπαρχει σε ολα τα ενυδρεια και απλα περιμενει να βρει το εξασθενημενο ψαρι για να του "επιτεθει").
Αν υπαρχει χωρος και κρυψωνες, μειωνεται καπως το προβλημα.
Αν ηταν πολλα τα ψαρια στο ενυδρειο, παλι υπαρχει μια περιπτωση να μειωνοταν το προβλημα, χωρις να ειναι σιγουρο ομως, αφου το νεο ψαρι μπορει να συνεχισει να επιμενει στο κυνηγι του συγκεκριμενου, ή και τα αλλα ψαρια που θα εμπαιναν να εκαναν το ιδιο και να χειροτερευε η κατασταση.
Δεν το συνιστω κιολας (να μπουν κι αλλα ψαρια), γιατι μπορει να χωρανε να μπουν καναδυο ακομα fancy, αλλα εκτος των προηγουμενων, αυξανεται και η ιχθυφορτωση και ετσι αυξανονται και οι αναγκες για φροντιδα του νερου.
και το ενυδρειο θα ειναι μειωμενης φροντιδας, αφου λειπει η ιδοκτητρια.

Αν δεν ηρεμησει, εγω θα το εβγαζα το νεο ψαρι.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01427 seconds with 10 queries