Σωστός ο moderatoras...
Προσωπικά σε συμβουλεύω να ξεκινήσεις από το υπόστρωμα... Αφού μιλάμε για 1,000 λίτρα, βρες έναν φίλο (μόνος σου θα σου πέσει η μέση) βρες μια καλή παραλία με άμμο (τώρα είναι και καλή εποχή, χωρίς κόσμο και αντηλιακά) και μάζεψε όση σου χρειάζεται. Εγώ έχω ρίξει αραγωνίτη και στο εξωτερικό φίλτρο και διάσπαρτα στο υπόστρωμα για ph & σκληρότητες.
Συνέχισε με τις πέτρες. Προφανώς θέλεις πολλά κιλά... Η τις μαζεύεις από κάπου που ξέρεις εσύ και σου αρέσουν, ή σκας πολλά ευρά και τις παίρνεις έτοιμες... Εγώ αρχικά είχα κάνει το πρώτο, αλλά τελικά κατέληξα στο δεύτερο λόγω καλύτερου αισθητικού αποτελέσματος (πήρα από μεγάλο φυτώριο αυτές τις τύπου "moon" με τις τρύπες, έχει αναφερθεί σε άλλο post).
Απο φυτά, όσο λιγότερα τόσο καλύτερα, Malawi γαρ... Αντε καμιά anubia, κανα κερατόφυλο ή κανα "κρεμμύδι" (crinum thaianum ή κάπως έτσι τέλος πάντων).
Αφού το γεμίσεις τσέκαρε ph κλπ... Δουλεύει ο αραγωνίτης ή οι πέτρες που έβαλες μέσα? Μήπως θέλει περισσότερο αραγωνίτη ή κάτι άλλο? Τεσπα, εξασφάλισε τις κατάλληλες συνθήκες...
Τσέκαρε ότι το φίλτρο σου αρκεί... υπολόγισε ότι πρέπει να "περνάει" 4-5 φορές το νερό του ενυδρείου σου / h.
Τώρα για ψάρια, περί ορέξεως ..... Στα λίτρα σου μπορείς να βάλεις mbuna ή haps... Βέβαια προσωπικά σου λέω να βάλεις μόνο το ένα ή το άλλο είδος, μην τα αναμείξεις....