Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #33  
Παλιά 11-12-05, 00:06
Το avatar του χρήστη gsa
gsa Ο χρήστης gsa δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 16-07-2005
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 75
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από scalare
Σε ρωτησα πανω σε αυτα που λες εσυ... και οχι τα βιβλια που διαβαζεις...

Στο ενυδρειο το 54αρι σου, εχεις υποστρωμα; αν ναι ποιο; το νερο που βαζεις 1 φορα στης 3 βδομαδες τι ΡΗ ΚΗ εχει;

Τελικα τα φυτα σου τρεφοντε μονο με το φως, της πολυ μικρες αλλαγες νερου, τα παραγωγα του μεταβολισμου των ψαριων και των βακτηριδιων;; και απολυτος τιποτα αλλο; ουτε Co2; ουτε λιπασμα; ουτε....

Αν μου δωσεις μια εικονα του ενυδρειου σου θα καταλαβω καλητερα.
Τωρα για το βιβλιο που διαβασες...αστο..εχω διαβαση και εγω βιβλια πανω σε αυτα τα θεματα εχω δει αμετρητα ντοκιμαντερ γυρο απο των υδροβιο κοσμο και οχι μονο και....υπαρχουν πολλες θεωριες... γιατι η φυση συνεχως εξελησετε....
Επειδή η πείρα μου στα ενυδρεία είναι σχετικά μικρή - ελάχιστη θα έλεγα - θεωρώ ότι το σωστό είναι να μεταφέρω κυρίως αυτά που διαβάζω και όχι αυτά που πιστεύω.

Σε γενικές γραμμές το νερό της βρύσης στην Πάτρα (Αγία Σοφία γιατί όσοι ξέρουν από Πάτρα γνωρίζουν για το περίφημο δίκτυό της) είναι γύρω από τις παρακάτω τιμές:
- 8 ph
- 12-16 GH
- 6/7 ΚΗ
- 0 ΝΟ2
- διάφορες μικρές τιμές ΝΟ3

Στο 54άρι ξεκίνησα με απλό χαλίκι και πριν από ένα μήνα πρόσθεσα flourite (2 εκατοστά πάχος) για να ενισχύσω τη δράση στις ρίζες. Ο φωτισμός (ο μανίσιος της Juwel) λειτουργεί 12 ώρες με χρονοδιακόπτη και δεν έχω προσθέσει ποτέ λίπασμα.

Σήμερα έκανα μετρήσεις (πριν από λίγο τέλειωσα) και τα αποτελέσματα είναι:
- 7.2 ph
- 14 GH
- 6 ΚΗ
- 0 ΝΟ2
- 30 ΝΟ3 (αν και έχω αμφιβολία με τις σταγόνες γιατί ήτανε στα τελειώματα και λόγω πίεσης μάλλον έπεσαν παραπάνω - με τα sticks το βλέπω στις αποχρώσεις 10-25)

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα δύο φυτά που πρόσθεσα πριν από 8 ημέρες Limnophila sessiliflora και Ceratopteris thalictroides αναπτύσσονται τάχιστα (περίπου 1 εκατοστό την ημέρα η Limnophila) ενώ το Crinum thaianum που έχει μπει πριν από 1 μήνα ακριβώς έχει διπλασιαστεί (επειδή έχει μικρό ύψος το 54άρι έχουν διασχύσει όλο το μήκος του ενυδρείου και το μεγαλύτερο από αυτά αρχίζει την επιστροφή).

Επειδή όμως όπως λες και εσύ καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι σε αυτά που διαβάζουμε και ακούμε θα πρέπει να το δούμε σε βάθος χρόνου πως θα πάει το πράγμα.
__________________
Η κοινωνία τελματώνει με τα πολλαπλάσια του ενός. Αρκεί ένα πολλαπλάσιο του δύο για να εμφανιστεί σύνθεση.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01621 seconds with 10 queries