Καλημέρα σας κύριοι
Πριν από μερικές ημέρες έκανα εγγραφή στο φόρουμ σας και σήμερα διάβαζα τις αναρτήσεις σας,
Έχω και εγώ το μικρόβιο του ενυδρειου, περίπου 25 χρόνια και τους τελευταίους μήνες είπα να ξεκινήσω κάτι που απέφευγα χρόνια τώρα. Ένα ενυδρείο με θαλασσινό νερό, το τόλμησα λοιπόν αρχές Νοεμβρίου και ξεκίνησα με ένα μικρό ενυδρείο 60 λίτρων για να δω τι θα καταφέρω, να καταλάβω τι σημαίνει τι προβληματα θα αντιμετωπίσω και πως θα τα ξεπεράσω.
Λοιπόν αγαπητοί μου συν χομπίστες, σήμερα στο ενυδρείο κατοικούν 2 καρδινάλιοι (Pterapogon kauderni) 2 κλόουν, occellaris clownfish, μια γαρίδα debelius και μια cleaner. Τα ψάρια είναι αρκετά μικρά σε μέγεθος, αν και οι πρώτοι ένοικοι οι καρδινάλιοι καταλαβαίνω ότι μεγάλωσαν λίγο.
Για να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για τον μικρό μου βιότοπο έχω ζωντανό βράχο 5,5 κιλών, αραγωνιτη "ζωντανό" 2 κιλά και χαλίκι από παραλία. Επίσης χρησιμοποιώ sump ένα μικρό ενυδρείο 20λ,
Σκέφτομαι να προσθέσω δειλά, δειλά, 3,4 κοράλια/ανεμώνες τι να προσέξω τι προτείνετε.
Σας ευχαριστώ
|