Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 27-11-05, 20:44
Το avatar του χρήστη silveraro
silveraro Ο χρήστης silveraro δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 16-09-2004
Περιοχή: Athena
Μηνύματα: 90
Lightbulb

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Giorgos
Αφού λοιπόν θα έχεις έτοιμο και στημένο το καινούριο ενυδρείο, ό,τι μετρήσεις κι αν έχεις πάρει, η προσαρμογή των ψαριών θα πρέπει να γίνει με προσοχή και υπομονή.
Θα δώσω ένα παράδειγμα (αφού υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να γίνει η μεταφορά) για να πάρεις μια πιο αναλυτική απάντηση.
Πιάνεις τα ψάρια που θέλεις να μεταφέρεις και τα βάζεις σε ένα σκοτεινό δοχείο με λίγο νερό από το παλιό ενυδρείο (να είναι γεμάτο κατά το 1/5) και το σκεπάζεις ώστε να είναι τελείως σκοτεινό. Αρχίζεις να προσθέτεις νερό (σιγά-σιγά) από το καινούριο ενυδρείο στο δοχείο με τα ψάρια. Η καλύτερη λύση είναι το νερό να προστίθεται μέσω ψιλής σωλήνας που χρησιμοποιούμε στις αεραντλίες αφού προσθέσουμε έναν ρυθμιστή ροής στο άκρο της. Ρυθμίζουμε τη ροή τόσο όσο να στάζει το νερό στο δοχείο. Έτσι, θα πάρει αρκετή ώρα μέχρι να γεμίσει το δοχείο με νερό του καινούριου ενυδρείου επιτρέποντας τα ψάρια να προσαρμόζονται σταδιακά στις νέες συνθήκες. Αφού γεμίσει το δοχείο, πιάνεις τα ψάρια προσεκτικά και τα βάζεις στο καινούριο ενυδρείο.
Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι κατανοητός και πιο λογικός ώς προς την φύση του προβλήματος που αντιμετωπίζω. Να υποθέσω οτι στην περίπτωση που το "ψαρι" που θα μεταφερθεί είναι 60 εκατοστά η διάχυση του νερού θα γίνει με σχετικά χοντρότερο σωλήνα αλλα επίσης σιγά-σιγά?

Μια άλλη σκέψη που έκανα είναι η εξής : Εφόσον τα ψάρια μπούν σιγά σιγά στο νέο ενυδρείο δεν μπορώ να βλέπω σε καθημερινή βάση το Ph στο παλιό ενυδρείο και να ρίχνω buffer ανα κάποιο χρονικό διάστημα ούτως ώστε να είμαι στα ίδια δεδομένα και στα δύο ενυδρεία? Φυσικά εκτός απο το Ph θα κοιτάω επίσης σε καθημερινή βάση (?) και την σκληρότητα? Ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01610 seconds with 10 queries