Αδειάζεις το παλιό μείγμα, διαλύεις τη ζάχαρη σε χλιαρό νερό και τη ρίχνεις. Αν αφήσεις λίγο από το παλιό μίγμα θα έχεις παραγωγή πιό γρήγορα (δεν χρειάζεται καν να ρίξεις καινούργια μαγιά, αρκούν οι μύκητες που υπάρχου στο παλιό μίγμα). Αν αφήσεις πολύ απ το παλιό μίγμα, το αλκοόλ που παράγεται σαν υποπροιόν από την αναερόβια ζύμωση (γιατί για τέτοια μιλάμε) θα σκοτώσει σε λίγο τη ζύμη σου και δεν θα κάνεις τίποτα. Τώρα αν θες να έχεις σταθερή παραγωγή, όσο είναι δυνατόν αυτό με το συγκεκριμένο σύστημα, σε συμβουλεύω να αδειάζεις όλο το παλιό μίγμα, να ξεπλένεις το δοχείο σου και να φτιάχνεις καινούργιο μίγμα.
__________________
Μπάμπης
|