Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #39  
Παλιά 25-09-15, 19:34
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Ισως εχουν καταστραφει τα νεφρα του τελειως πια και κατακρατα τα υγρα μεσα του.
Τα λεπια του ειναι ανοιχτα/πεταχτα?
Δεν νομιζω οτι το hexamita θα βοηθησει.
Θα ελεγα να δοκιμασεις πια κι οτι γινει, τον συνδυασμο funan2 + general cure (κανε αναζητηση για οδηγιες) ή μια diy θεραπεια του φιλου MakChem απο θεμα του Greekdiscus.com
Παράθεση:
MakChem

Ισχυρό αντιμικροβιακό σχήμα ευρέος φάσματος

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως και αφού έχουν παρέλθει 12 μήνες από την πλήρη ίαση ενός δίσκου με συμπτώματα τύπου Whirling, τηρώ την υπόσχεσή μου να δημοσιοποιήσω το φαρμακευτικό συνδιασμό που χρησιμοποίησα. Το συγκεκριμένο σχήμα, μου το πρότεινε ο φίλος και εμπειρότατος χομπίστας Γιώργος Ρεκλός, και τον ευχαριστώ θερμά. Λίγα λόγια για την "ιστορία" του συγκεκριμένου σχήματος. Πριν από αρκετά χρόνια στην Αγγλία, υπήρξαν μαζικοί θάνατοι σε ενυδρεία που φιλοξενούσαν κιχλίδες ή/και ancistrus διαφόρων ειδών. Όλα τα ισχυρά ενυδρειακά φάρμακα καθώς και συνδιασμοί τους, απέτυχαν να εξολοθρεύσουν το ισχυρό μικροβιακό παθογόνο. Πειραματίστηκαν και με διάφορα σκευάσματα για ανθρώπινη χρήση, και κατέληξαν σε ένα συγκεκριμένο αντιμικροβιακό συνδιασμό, ο οποίος τελικά κατάφερε να σώσει πολλά ψάρια. Με αυτό το σχήμα πειραματίστηκα κι εγώ πριν από ένα χρόνο και έσωσα ένα δίσκο ο οποίος από τότε είναι υγιέστατος, έχει μεγαλώσει πολύ και έχει αρχίσει ήδη να εκδηλώνει τα αναπαραγωγικά του ένστικτα.

Ο συνδιασμός περιλαμβάνει τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης, VIBRAMYCIN (δισκία των 100mg) και FUROLIN (δισκία των 100mg). Το vibramycin, είναι αντιβιοτικό φάρμακο της ομάδας των τετρακυκλινών, με δραστική ουσία τη δοξυκυκλίνη. Το furolin, είναι αντιμικροβιακό ευρέος φάσματος, με δραστική ουσία τη νιτροφουραντοίνη. O φαρμακευτικός αυτός συνδιασμός είναι πολύ αποτελεσματικός αλλά και ισχυρός. Γιαυτό το λόγο, άν χορηγηθεί στο κεντρικό ενυδρείο, πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι θα καταστρέψει κι ένα μεγάλο ποσοστό της χρήσιμης βιολογικής αποικίας, με αποτέλεσμα το ενυδρείο να απαιτεί ουσιαστικά καινούργιο "στρώσιμο", με ότι αυτό συνεπάγεται (ελάχιστο τάϊσμα, μαζικές αλλαγές νερού, χρήση βακτηρίων εμπορίου, υψηλή οξυγόνωση, κατάλληλη θερμοκρασία, κ.λ.π.). Σαφώς και προτείνεται η χρήση ενυδρειακού νοσοκομείου, όπου θα απομονωθεί το/τα άρρωστα ψάρια, και θα περιέχει μόνο θερμαντήρα και κατάλληλη αεραντλία, δε χρειάζεται τίποτα άλλο.

Για την παρασκευή των χορηγούμενων δόσεων, χρησιμοποιούμε ένα κανάτι με αποχλωριωμένο νερό και ρίχνουμε μέσα τα απαιτούμενα δισκία από το κάθε φάρμακο (με βάση την προτεινόμενη δοσολογία). Αναδεύουμε μερικά λεπτά μέχρι να διαλυθούν τα δισκία και μετά σουρώνουμε το περιεχόμενο με ένα διηθητικό χαρτί, σαν αυτό που χρησιμοποιούμε στον καφέ φίλτρου. Χρειάζεται αρκετή υπομονή για τη συγκεκριμένη διαδικασία, αφού πρέπει να κατακρατηθεί το μεγάλο ποσοστό από τα έκδοχα, που περιέχουν τα δισκία του κάθε φαρμάκου. Το διάλυμα που θα προκύψει από τη διήθηση, περιέχει ουσιαστικά μόνο τις δραστικές ουσίες των φαρμάκων, και αυτό το διάλυμα είναι που θα χορηγήσουμε στο ενυδρείο. Να τονίσω ότι, ο χώρος παρασκευής του συγκεκριμένου διαλύματος πρέπει να είναι πολύ σκοτεινός, το δε ενυδρείο (κεντρικό ή νοσοκομείο) θα πρέπει να καλυφθεί πλήρως από όλες τις πλευρές και να μην φωτιστεί με κανένα τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό δηλαδή, η θεραπεία να πραγματοποιηθεί σε συνθήκες πλήρους συσκότισης, αφού και οι δύο δραστικές ουσίες είναι φωτοευαίσθητες.

Δοσολογία = 100mg Furolin / 40 λίτρα + 800mg Vibramycin / 100 λίτρα
Μετά από 48 ώρες, κάνουμε 50% αλλαγή νερού και προσθέτουμε 1/2 δόση (για το νέο 50% νερού).
Μετά από 48 ώρες, κάνουμε 80% αλλαγή νερού και ξεκινάμε φίλτρανση με ενεργό άνθρακα (προσοχή, ΟΧΙ purigen).

Θα επαναλάβω ότι, για αυτές τις 4 ημέρες που διαρκεί η συγκεκριμένη θεραπεία, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε στα άρρωστα ψάρια, ησυχία + συσκότιση + δυνατό αερισμό + καθόλου τάϊσμα.

Η διήθηση του φαρμακευτικού διαλύματος προτείνεται γιατί, όσο λιγότερα έκδοχα εισέλθουν στο ενυδρειακό νερό, τόσο καλύτερα είναι. Κάποτε, ένας φίλος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μετρονιδαζόλη σε άρρωστο ψάρι που τοποθέτησε σε "νοσοκομείο". Για να αποφύγει το γνωστό πρόβλημα με τη δυσδιαλυτότητα της μετρονιδαζόλης στο νερό, προτίμησε να χρησιμοποιήσει το σιρόπι Flagyl από τις κάψουλες Flagyl. Το αποτέλεσμα ήταν, την τρίτη ημέρα της θεραπείας, το ψάρι κειτόταν πλήρως οριζοντιωμένο στον πυθμένα του ενυδρείου και γενικά ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, τόσο που θεωρήσαμε ότι ήταν θέμα κάποιων λεπτών για να "τελειώσει". Ωστόσο, διαβάζοντας τις εσώκλειστες οδηγίες του συγκεκριμένου φαρμάκου, ανακαλύπτουμε ότι στα έκδοχα περιλαμβάνονται διάφορα είδη σακχάρων καθώς και υψηλό ποσοστό αιθυλικής αλκοόλης. Ο δίσκος λοιπόν είχε μεθύσει κανονικά και πιθανά είχαν "χτυπήσει κόκκινο" και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του. Αμέσως κάναμε μία ογκώδη αλλαγή νερού και με τη βοήθεια του ενεργού άνθρακα, ο δίσκος συνήλθε γρήγορα και ζεί ακόμα.

Το purigen δεν προτείνεται για την ολοκληρωτική και γρήγορη αφαίρεση των δραστικών φαρμακευτικών ουσιών από το ενυδρειακό νερό. Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την κατάλληλη ποσότητα ενεργού άνθρακα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που τώρα πιά, όλοι γνωρίζουν ένα πανίσχυρο αντιβακτηριακό "όπλο", το οποίο είναι αρκετά οικονομικό και εύκολα προμηθεύσιμο από τα φαρμακεία. Ωστόσο, εύχομαι και ελπίζω, σε όποιον παραστεί η ανάγκη χρήσης αυτού του "όπλου", να πάρει σύντομα τη σωστή απόφαση και με θάρρος και τόλμη να προβεί στη χρήση του. Θέλω να πω δηλαδή ότι δεν αρκεί η γνώση, χρειάζεται και η σωστή κρίση της χρήσης. Εγώ, παρόλο που είχα το "όπλο" αυτό σπίτι μου, την κρίσιμη στιγμή αποφάσισα να μην το χρησιμοποιήσω (επιλέγοντας το protazol, και γενικά την αντιπαρασιτική αντιμετώπιση). Άν είχα επιλέξει τον "αντιβακτηριακό δρόμο" θα χρησιμοποιούσα αυτό το "όπλο" και ίσως να ζούσαν σήμερα οι 9 Stendker.

Yiannis59
Μερικες ερωτησεις απο τον δικηγορο του διαβολου και ολιγον τεμπέλη
Τα εκδοχα ειναι λιγοτερο διαλυτα απο την ενεργο ουσια ; γιατι μονο τοτε εχει νόημα η διήθηση
Αν ειναι το ιδιο υδροδιαλυτα τοτε η διήθηση δεν προσφέρει και πολλα
και τι γινετε αν τα εκδοχα ειναι ποιο διαλυτα απο την ενεργο ουσια ;
Η ερώτηση οπως παντα κρύβει και την πονηριά της που δεν εχει να κανει με την συνταγή (προσφορα) του Μακη
αλλα να βοηθήσει (προστατέψει) πολλους σαν και εμενα που χρησιμοποιούμε συχνα φαρμακα για ανθρώπινη χρήση στο ενυδρείο
απο το να χρησιμοποιούμε την διαδικασία (διήθηση) χωρις τις απαραίτητες γνωσεις φαρμακολογίας (χημείας)

MakChem
Γιάννη ωραία ερώτηση. Χωρίς να έχω εξειδικευμένες γνώσεις φαρμακολογίας (ότι γνωρίζω είναι από συζητήσεις με το Ρεκλό και διάφορους γιατρούς), συνήθως, τα έκδοχα σε δισκία και κάψουλες είναι δυσδιάλυτα στο νερό (στο μεγαλύτερο ποσοστό τους), ενώ τα έκδοχα σε υγρά σκευάσματα (σιρόπια) είναι πιο ευδιάλυτα στο νερό. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι "εγκληματικό" (εκτός από την περίπτωση του flagyl σε σιρόπι βέβαια ), να περάσουν και κάποια έκδοχα στο νερό, ωστόσο, καλό είναι αυτό το ποσοστό να είναι όσο το δυνατόν μικρό, δεδομένου ότι θεωρούνται κατάλληλα μόνο για το ανθρώπινο γαστρεντερικό σύστημα.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02693 seconds with 10 queries