Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 02-07-15, 11:35
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Ο καθαρισμός του φίλτρου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες , και θα έλεγα πως από ενυδρείο σε ενυδρείο είναι διαφορετικός. Από τους σημαντικότερους παράγοντες είναι ο τρόπος ταΐσματος, το είδος της τροφής και το είδος των ψαριών. Πχ στα 300αρι με τα χρυσόψαρα , όταν τάιζα φυλλαράκι όλα τα σφουγγάρια ήθελαν υποχρεωτικά καθάρισμα 2 φορές την εβδομάδα, όταν άρχισα το πέλλετ η κατάσταση βελτιώθηκε κατά πολύ, όταν έβαζα DIY τροφή με ζελατίνα πάλι ήθελα τακτικότατο καθάρισμα (2-3 φορές την εβδομάδα) , ενώ εδώ και μήνες που ταΐζω DIY τροφή δεμένη με αυγό βελτιώθηκε και πάλι η κατάσταση, και καθαρίζω μόνο το χοντρό σφουγγάρι που έχω για προφίλτρο 1 με 2 φορές την εβδομάδα και τα υπόλοιπα σφουγγάρια μπορούν να μείνουν ακαθάριστα και 2 ή 3 εβδομάδες. Σε αντίθεση , στο 55λιτρο κύβο που έχω περίπου 25 συννεφάκια (πολλά ε) και ταΐζω φυλλαράκι 2 & 3 φορές την ημέρα καθαρίζω τα σφουγγάρια ακόμα και κάθε 2 μήνες ή και περισσότερο, που και πάλι δεν έχουν ιδιαίτερη βρώμα , βέβαια αυτό το ενυδρείο έχει υπερβολικά πολλά φυτά και υπερβολικά πολλά σαλιγκάρια, και τα νιτρικά μου δεν ξεπερνούν το 10 με τίποτα. Στο τροπικό επειδή είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση στα σφουγγάρια , τα καθαρίζω κάθε εβδομάδα μαζί με την αλλαγή νερού. Να ξέρεις πως ο τακτικός καθαρισμός μειώνει αρκετά τα νιτρικά , ακόμα και τα φωσφορικά , γιατί τα υπολείμματα τροφής αλλά και ακαθαρσιών που μαζεύονται πάνω στα σφουγγάρια είναι πηγή νιτρικών.
Επίσης σε όλα τα φίλτρα έχω ενυδρειακό βαμβάκι και έχω μια δικιά μου μέθοδο, έχω το ενυδρειακό βαμβάκι τελευταίο μετά τα σφουγγάρια και το έχω σε σακουλάκι ή φάκελο από τούλι, με το τούλι δεν κολλάνε ίνες στα σφουγγάρια και επειδή είναι τελευταίο στη σειρά στο μηχανικό καθάρισμα λερώνεται λιγότερο και πάντα πρώτο έχω χοντρό σφουγγάρι (σαν προφίλτρο) που αυτό κρατάει όλα τα χοντρά σκουπίδια.
Το ενυδρειακό βαμβάκι το αλλάζω ανάλογα το ενυδρείο, στα χρυσόψαρα 1 φορά το μήνα τουλάχιστον, στο τροπικό κάθε 2 ή 3 μήνες ή αν δω πως είναι πολύ λερωμένο και στα συννεφάκια όποτε το θυμηθώ μαζί με το καθάρισμα των σφουγγαριών ή καθε 2 ή 3 καθαρίσματα

Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01487 seconds with 10 queries