Έριξα λίγες βιταμίνες της microbe lift τελικά (όσες χρειάζονταν για τα 8 λίτρα του κουβά που έχω το ψάρι).
Η κατάσταση έχει ως εξής:
- Tο Σάββατο, έβαλα το ψάρι με τη συνεχόμενη ανανπνοή και τον λίγο αποχρωματισμό που εμφάνισε λίγο πιο πίσω από το κεφάλι όπως το κοιτάς από πάνω από το ενυδρείο ... ίσως είχε και λίγο όχι τόσο έντονη τη μαυρή τον espei προς την ουρά (νομίζω έτρωγε και δεν έτρωγε στο ενυδρείο) σε κουβά με 8 λίτρα νερό (50% ενυδρείου - 50% φρέσκο) και έριξα esha.
- Κυριακή του δίνω να φάει ένα sera bloodworm και δεν το τρώει, ρίχνω τη δοση esha. Αναπνοή συνεχίζεται.
- Δευτέρα του δίνω πάλι ένα sera bloodworm και πάλι δεν το τρώει. Tου ρίχνω ένα μικρό φυλλαράκι από jbl novo baby, το βάζει στο στόμα και το φτύνει. Ρίχνω δόση esha (τρίτη μέρα θεραπείας). Αναπνοή συνεχίζεται.
- Tρίτη πάω και παίρνω κατεψυγμενες ocean nutrition (daphnia, artemia και bloodworm). Toυ δίνω μισό bloodworm της ocean και το τρώει. Του δίνω το άλλο μισό και το αφήνει να πέσει κάτω. Κάνω 50% αλλαγή νερού και συνεχίζω θεραπεία με esha (για άλλες 3 μέρες να δούμε). Αναπνοή συνεχίζεται.
- Τετάρτη (σήμερα) του δίνω μια daphnia της ocean nutrition και την τρώει. Το απόγευμα ένα πολύ μικρό φυλλαράκι από την jbl novo baby και το τρώει και αυτό. Ρίχνω τη δόση esha. Αναπνοή συνεχίζεται.
Το ψάρι γενικά είναι δραστήριο. Δεν ξέρω τί μπορεί να παίζει, τί μπορεί να έχει κλπ. Η αναπνοή λογικά δεν είναι καλό. Μπορεί να την έχει έτσι μόνιμα μόνο απο άγχός?
Δεν μπορώ να πω με σιγουρία ότι ο αποχρωματισμός λίγο πίσω από το κεφάλι που του είχε εμφανιστεί αρχίζει να φτιάχνει αλλά έτσι νομίζω. Τη μαύρη γραμμή στο πλάι δεν μπορώ να τη δω καλά και να καταλάβω.
Γεράματα δεν είναι, από ότι είδα σε προφιλάδικα λένε 3-5 χρόνια και 4-5 χρόνια (είδα και 5-8 αλλά μάλλον πρόκειται για λάθος). Εγώ όταν τα πήρα πριν 1.5 χρόνο και 1 έτους να ήταν δεν δικαιολογείται (πιο μικρά ήταν πιστεύω 7-8-10 μηνών).
-------------------------
Εdit: Τελικά μας άφησε πριν λίγο.
Ενώ το έβλεπα ορεξάτο και κινητικό, του έδωσα στις 10 το πρωί ένα μικρό φυλλαράκι novo baby και από ότι είδα το έφαγε. Στη 13:00 πάλι ανέβαινε πάνω στην επιφάνεια και κολύμπαγε αλλά και γενικά μέσα στον κουβά. Του έδωσα μια artemia κατεψυγμένη ocean nutrition, μιας και είχα ξεπαγώσει εκείνη τη στιγμή και τάιζα στο ενυδρείο με τα άλλα. Μετά από λίγο, πάω το παρακολουθώ και μου έμοιαζε οκ. Κάποια στιγμή ξεκίνησε τα τρελά και ακανόνιστα και μέσα σε κανα 10λεπτο έφυγε.
ίσως να ήταν λάθος που του έδωσα την artemia αν και είδα ένα κομμάτι της (ή και όλη μπορεί) που πάει να πει ότι έβγαλε κάποια ή δεν την έφαγε και την έβγαλε όλη.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 25-06-15 στις 13:02
Αιτία: Automerged Doublepost
|