Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 05-06-15, 12:50
Το avatar του χρήστη bouboulas
bouboulas Ο χρήστης bouboulas δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Sakis Papadopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγω δεν θα σου πρωτηνα να Βαλεις dolabela γιατι αμα τελειωνόσουν οι αλγες πεθαίνει! φυσικα αν δεν την ριχνεις εσυ...

τωρα μου φενεται πολυ περιεργο που λες οτι δεν μεγαλωνει η χαετο!
εγω κραταω ενυδρειο με chaeto!
Μήπως να βάλεις καμιά φώτο το σαμπ να δούμε τι μπορει να φταίει?
Θα ανεβάσω φώτο Σάκη να δείτε και εσείς. Για την dolabela το ξέρω. Την είχε φίλος στο ενυδρείο του και την βρήκε μια μέρα νεκρή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pagokoftis Εμφάνιση μηνυμάτων
Εκτός από το φως πρέπει να έχεις και κάποια ικανοποιητική ροή για την chaeto ώστε να αναποδογυρίζει και το φως να "πιάνει" όλη την επιφάνειά της..
Με μηδενικά φωσφορικά δύσκολο θα καταναλώσει τα νιτρικά...
Όπως όλες οι άλγες, θέλουν ένα συνδιασμό φωσφορικών και νιτρικών για να τα καταναλώσουν.. Αν o ριάκτοράς σου είναι σε turbo mode και δεσμεύει όλη την ποσότητα των φωσφορικών δεν μπορεί να αναπτυχθεί..
Πολλοί βάζουν και κάποιο συμπλήρωμα σιδήρου για να βοηθήσουν..
Πόσο μεγάλη/πυκνή είναι η ποσότητα που έχεις? Βλέπεις να κιτρινίζει καθόλου στο κέντρο? Αν δεν αναπτύσσεται και αρχίζει να σαπίζει σιγά σιγά, θα αρχίσει να αποβάλει φωσφορικά..
Μήπως να σκεφτείς την λύση ενός ATS? Θα ταΐζεις όσο θες χωρίς προβλήματα.. Προσωπικά δεν έχω ριάκτορα για φωσφορικά και είναι πάντα 0 (αν και συνφορουμίτης μου έβαλε ιδέες για τα τεστ της salifert) όσο και να ταΐζω και τα νιτρικά μετα βίας 5, συνήθως 0... Όλα αυτά να τονίσω οτι είναι σε μεσογειακό... Και άλγες πουθενά...
Γενικότερα έχω διαπιστώσει οτι οι άλγες θέλουν, μεταξύ άλλων συστατικών, μια μικρή ποσότητα φωσφορικών και νιτρικά... Αν τα νιτρικά είναι πολύ περισσότερα από τα διαθέσιμα φωσφορικά, θα υπάρχει πλεόνασμα μη καταναλωμένων νιτρικών.. Αντίστροφα έχουμε πλεόνασμα φωσφορικών, πράγμα πολύ πιο σπάνιο καθώς συνήθως τα νιτρικά είναι πολύ περισσότερα... Στην τελευταία περίπτωση θα έχουμε και πολύ μικρή ανάπτυξη της chaeto π.χ. και αυξημένα φωσφορικά...
Αν δεν είναι θέμα βράχου, τότε μάλλον πρέπει να αναζητήσουμε το πρόβλημα στο είδος της τροφής...
Πάντως με τα νιτρικά που έχεις και τα φωσφορικά που είχες, είναι πολύ παράξενο να μην αναπτύσσεται η chaeto...
Θα την βρεις την άκρη, κάθε σύστημα είναι διαφορετικό... Έχω δει ανθρώπους να ξεκινάνε: Την ίδια τροφή δεν βάζουμε? Το ίδιο αλάτι? Τον ίδιο βράχο, το ίδιο... το ίδιο... το ίδιο... τότε γιατί το δικό σου είναι έτσι και το δικό μου αλλιώς????

Το φως είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι λίγο. Για την ροή δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα πέρα από την φυσική ροή που έχει το νερό στο σαμπ Λόγο της κατασκευής του, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Θα το δεις όταν ανεβάσω φωτογραφίες. Η χαέτο που έχω απλός παραμένει μικρή και δεν απορροφά τα νιτρικά. Δεν κιτρινίζει και δεν σαπίζει, γι΄αυτό το λόγο πιστεύω ότι φταίει το φως. Νομίζω ότι δεν είναι επαρκής για πλήρη φωτοσύνθεση. Σαν ποσότητα είναι μια χούφτα εδώ και πολλούς μήνες. Για ats εκτός ότι δεν έχω ιδέα πως θα το φτιάξω δεν χωρά και στο σαμπ μου.

Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01705 seconds with 10 queries