Καλησπέρα,
Μετά από 3 ημέρες κατάφερα και το γέμισα. Τοποθέτησα εξαρχής αραγωνίτες, βράχο. Όπως είχα πει το γέμισμα έγινε ως εξής: 1 κουβάς Α/Ο με 1μιση δόση αλάτι, 1/2 κουβάς χωρίς, 1 κουβάς διπλής, 1 κουβάς χωρίς. Όταν ο κουβάς είχε αλάτι, έβαζα κυκλοφορητή, και το ενυδρείο είχε επίσης κυκλοφορητή πάνω. Το σημαντικό είναι ότι το ενυδρείο τρέχει κανονικά, χωρίς διαρροή σε κάποιο σημείο ή άλλη δυσλειτουργία. Ως δυσλειτουργία μόνο έχω να βάλω το θέμα του φωτισμού, η μια λάμπα που είχαν κοπεί τα συρματάκια, κόπηκαν πάλι και πρέπει να ξαναγίνουν κολλήσεις για να τοποθετηθεί και αυτή. H μικρή θολούρα στις εικόνες έχει κυρίως να κάνει με το ότι έστρωσα μόλις την άμμο που είχε πάει βόλτα ο wavemaker, τον οποίο μετακίνησα ώστε να μην την πηγαινοφέρνει...

Σήμερα μέτρησα αλατότητα. Μέτρησα πρώτα νερό Α/Ο να δω αν είναι καλιμπραρισμένος και έδειξε 0. Ακολούθως έβαλα νερό από το ενυδρείο και μου έβγαλε 1.035. Οπότε έχω να ρωτήσω:
- Να βγάλω για αρχή 10 λίτρα από το ενυδρείο και να βάλω 10 λίτρα Α/Ο, να δω πόσο θα πέσει? Αν όχι, τι?
- Αν στρώσω αλατότητα σήμερα-αύριο, επόμενα βήματα:
- Βάζω θερμοστάτη στον STC-1000, να πιάσω 27 βαθμούς? Τι θερμοκρασία να πιάσω αρχικά? Να το βάλω και από τώρα?
- Αγοράζω 2-3 κιλά ζωντανό όσο χωράει το μισό sump στο refugium. Να ξεκινήσω φωτισμό και στο refugium για τον βράχο ή δεν έχει νόημα?
- Φώτα γενικά στο πάνω ξεκινάω πότε και με τι φωτοπερίοδο?
- Ξεκινάω βακτήρια και ενισχυτικά κοραλλίνης.
Κάθε σχόλιο, βοήθεια καλοδεχούμενα
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stanisalus18
ωραια η εξελιξη. αναμενουμε την συνεχεια. η πλατη δεν θα βαφτει καθολου απο πισω? θα ηταν πιο ομορφο αισθητικα με ενα μαυρο ή μπλε φοντο.
|
Λέω να το αφήσω γυμνό μέχρι να γεμίσει κοραλίνη. Γενικά δεν μου αρέσουν τα φόντα στα ενυδρεία, τα προτιμώ γυμνά